Anasayfa /  Ekonomi /  Sektör Haberleri

Okullara yeni TYP personel alımı ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev yapan toplum yararına programı kapsamında istihdam edilen güvenlik görevlileri temizlik personeli bakım onarım işlerinin görev süreleri Haziran itibariyle bitecek.

Abone ol
Abone ol 20 Mayıs 2020 16:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında  okulların 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında açılmayacağını açıkladı.  Buna göre yeni eğitim öğretim yılı Eylül ayında başlayacak. İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üçlü protokol ile imzaladıkları toplum yararına programı kapsamında okullara; güvenlik görevlisi, temizlikçi, Bakım ve Onarım işçisi kadrolarda çok sayıda geçici sürede istihdam edilmek üzere personel alımları yapılmıştı.

TYP PERSONELLERİ GÖREV SÜRESİ BİTİYOR!

 9 ay süreyle istihdam edilen toplum yararına programı kapsamındaki personelin süreleri Haziran ayında tamamlanacak.  Peki  toplum yararına program personelleri görev süreleri bittiğinde kollardaki geçici görevleri tamamlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı yazın telafi eğitimleri yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'ndaki toplum yararına programı kapsamında istihdam edilen personelin görev sürelerinin uzatılması istemekte ve pandemi sürecinde kurumlar ve özel firmalar iş ilanı açıklamıyor. Işsiz kalacak olan bu personelin pandemi döneminde iş bulmakta zorluk çekeceklerini ifade ederek görev sürelerinin uzatılmasına talep ediyorlar.

 

TYP İLANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Okullara typ personel alımı ne zaman başlayacak?  Başkan Recep Tayyip Erdoğan okulların açılmasına aynı işaret etmişti bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda güvenlik görevlisi, temizlik işçisi, Bakım ve Onarım görevlisi kadrolarındaki yeni alımlar Ağustos ayında ilana çıkması bekleniyor. 

BAŞVURU ŞARTLARI;

Başvuru şartları neler? typ ilanları na başvuru yapmak için 18 yaşını doldurmuş olmak 19 yaşından gün almış olmak Herhangi bir okula devam etmiyor olmak, Emekli maaşı ya da gelir aylığı almıyor olmak İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak gerekmektedir.

GÖREVLERİ BİTECEK TYP PERSONELLERİ YENİ İLANA BAŞVURU YAPABİLECEKLER Mİ?

Okullarda görev süresi tanınan toplum yararına programı kapsamındaki personeller Eylül ayında açıklanacak yeni ilanlara başvuru yapabilecekler mi?  typ ikinci kez yararlanmak isteyenler ancak 9 ay senin bittikten sonra 3 ay beklemeleri gerekmektedir. Bu bağlamda Haziran ayında görev süresi tamamlanacak olan personellerin 3 ay süresi Eylül ayında açıklanacak olan okullardaki yeni ilanları başvuru yapabilecektir.  katılımcılar tepeden En fazla 24 ay yararlanabilirler daha önceki dönemlerde 3 kez yararlanmış olanlar tekrar başvuru yapamayacaklar. Mazeretsiz olarak ayrılanlar,  kendi kusurlarını nedeniyle ilişiği kesilenler,  mazeretsiz olarak 3 kez işe gelmeyenler, haklarında bir yaptırım cezası uygulananlar yeniden başvuru yapamayacaklar.

 
Yorumlar