Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Okullara kar tatili haberleri peş peşe geldi! İşte 24 Mart'ta tatil olan o il ve ilçeler...

Türkiye'yi tekrar etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle birçok ilde eğitime ara verildiği açıklandı. İşte 24 Mart 2022 Perşembe günü okulların tatil olduğu il ve ilçeler...

Abone ol
Abone ol 23 Mart 2022 22:58

Yurtta etkili olmaya devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle birçok ilde yüz yüze eğitime ara verildi. İşte 24 Mart Perşembe günü okulların tatil olduğu il ve ilçeler...

BİTLİS

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, YİBO'lar hariç merkez ve Tatvan köyleri de dahil olmak üzere eğitime Perşembe günü ara verildiği bildirildi. Açıklamada, "Perşembe günü Bitlis merkez ve Tatvan ilçesinde yoğun kar ve olumsuz hava şartları nedeniyle köyleri de kapsayacak şekilde resmi ve özel temel eğitim ve orta öğretim eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildi. Ayrıca Halk Eğitim Merkezleri, özel öğretim kursları, bağlı çeşitli kurslar özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime 1 gün ara verilmiştir" denildi.

MUŞ
Muş Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim öğretime yarın için ara verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, elverişsiz hava koşulları kapsamında 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince; 24 Mart 2022 Perşembe günü il genelinde eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verildiği belirtildi.
Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:
“Her ikisi de çalışan anne ve babalardan lise çağından küçük çocuğu olup bakacak kimsesi olmayanların istekleri halinde ebeveynlerinden biri, kurumlarınca idari izinli sayılacak, kurum amirlerince bu hususta gerekli tedbirler alınacaktır. Ayrıca, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 24 Mart 2022 Perşembe günü idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür.”

ERZURUM
Erzurum’un Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerine olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi.

Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle 24.03.2022 Perşembe günü Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerimizde kamu ve özel okulların tamamında eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır.” denildi.

KARS
Kars'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 2 ilçede okullar tatil edildi.
Kentte gece başlayan kar yağışı, özellikle Sarıkamış ve Digor ilçelerinde etkili oldu. Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, Sarıkamış ve Digor ilçe genelindeki tüm okullarda, Kars merkez ve diğer ilçelerde ise, köy okullarının tamamı ile taşımalı eğitim sağlanan öğrencileri için (Özel eğitim öğrencileri dahil); eğitim - öğretime 24 Mat 2022 Perşembe günü 1 gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca; malul, hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacaklardır" denildi.

Yorumlar