Anasayfa /  Eğitim

Okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanlığından okulların ne zaman açılacağına dair önemli bir açıklama geldi. Basında 1 Haziranda ders başı yapılacağı ifade edilmişti. Açıklamada Bakan'ın 13 Mayıs tarihli açıklaması dikkat çekildi.

Abone ol
Abone ol 16 Mayıs 2020 15:32

Dünya genelinde ilköğretim orta öğretim lise ve hatta üniversite eğitimleri Koronavirüs salgınından dolayı etkilendi. Pek çok ülkede eğitimler devam edilemiyor. Türkiye’de Üniversiteler online eğitime devam ederek sınav dönemini de yüz yüze yapılamayacak. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dönem sonu sınavı internet üzerinden yapılacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı Haziranda okullar açılacak mı bu konuda açıklama yaptılar. Bazı basında çıkan haberlere göre 1 Haziranda okullar ders başı yapacakları ifade edilmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 13 Mayıs çarşamba günü yaptığı açıklamaları dikkat çeken açıklamada okulların açılmasına bir takvim olarak bakılmaması gerektiği ifade edildi. 18 milyon öğrencinin ve 1 milyon öğretmenin sağlını ilgilendiren bir mesele olduğunu ve bilimsel verilerle hareket etmek gerektiği ifade edildi.

 OKULAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Çocukların öğretmen ve velilerin en güvenlik olacağı şekilde okullar açılacak. Uygulama ve tarih için bilimsel veriler söyleyeceği aktarıldı. 20 Haziran cumartesi günü 2020 LGS sınavı yapılacak. Sınav için gerekli olan çalışmalar devam ediyor.

Yorumlar