Anasayfa /  Güncel

Okullar ne zaman açılacak? Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından okullar bir hafta süreyle tatil edilmişti. Bakan Özer eğitime verilen aranın bir süre daha uzatıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 12 Şubat 2023 14:15

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından okullar bir hafta süreyle tatil edilmişti. Bakan Özer eğitime verilen aranın bir süre daha uzatıldığını açıkladı. İşte detaylar...

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
20 Ocak'ta okulların kapanmasıyla beraber öğrenciler 23 Ocak'ta yarıyıl tatiline başlamıştı. Normal şartlarda 6 Şubat tarihinde açılacak olan okullar, hem kar yağışı hem de Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından 13 Şubat'a ertelenmişti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den son dakika açıklamalar geldi. Özer, 71 ilde okullar 20 Şubat'ta başlayacak' dedi. Bakan Özer, "10 ilimizde eğitime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Buna göre; 71 ilde okullar 20 Şubat'ta başlayacak, 10 ilimizde ise Okullar 1 Martt 2023  günü eğitime devam edecek.

10 İLDE DEVAMSIZLIK ŞARTI ARANMAYACAK
10 şehir de Cumhuriyet tarihinin en büyük depreminin yaşandığını belirten, Bakan Özer, "2. dönemde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak. Tüm öğrenciler istedikleri taktirde çevre illerdeki okullara nakilleri yapılacak." açıklamasında bulundu.

Tüm Türkiye'de ve özellikle bölgedeki öğretmenlerimiz idari izinli şu anda. Ders ücretlerini ödemeye devam edeceğiz. Deprem bölgesinde ders ücreti karşılığı çalışan tüm öğretmenlerimizin, yine usta öğreticilerimizin de ücretlerini ödeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

AFET BÖLGESİNDEKİ ÖĞRENCİLERİN OKULLARINDA NAKİL YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 10 ildeki öğrencilerin istedikleri okullara nakillerinin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Özer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, öğrenci, öğretmen ve velilerin bu zorlu zaman da her zaman yanlarında olmayı sürdüreceklerini belirtti.

Bakan Özer, bu kapsamda, depremden etkilenen 10 ildeki okullarda eğitim gören öğrencilerin, istediği illerdeki okullara nakillerini yapacaklarını dile getirdi.

Açıklamada, 07-12 Şubat tarihlerinde yapılacak Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu (MTSK) e-Sınav oturumlarının Türkiye genelinde ileri bir tarihe ertelendiği duyurdu.

Bilim ve Sanat Merkezleri (BILSEM) sınavlarının, Türkiye genelinde 13 Şubat'a, afet bölgesindeki illerde ise ileri bir tarihe ertelendiği belirtilen açıklamada, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yapılan kalfalık ve ustalık sınavlarının da ileri bir tarihte yapılmasının kararlaştırıldığı duyuruldu.

Bu süreçte, bütün illerdeki Rehberlik ve Araştırma Merkezleri faaliyetleri ile depremden etkilenen öğrenciler ve ailelerine yönelik psikososyal destek çalışmalarına devam edileceği kaydedilen açıklamada, Türkiye genelindeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarının, özellikle deprem bölgesinde yer alan ve valiliklerce kullanılması uygun görülen okul ve eklentilerinin, vatandaşların barınma ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması adına açık tutulması yönünde gerekli önlemlerin sürdürüleceği aktarıldı.

Deprem bölgesi ilan edilen Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ şehirlerinde okullar 20 Şubat'ta açılacak.

ÜNİVERSİTELER YAZ MEVSİMİNE KADAR TATİL!

CumhurBaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre üniversiteler yaz mevsimine kadar tatil edildi. İşte üniversitelerin açılacağı tarihe ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması:

Başkan Erdoğan, "Yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz. Tamamen uzaktan eğitimle devam edecekler." sözlerini kullandı.

Etiketler Okul MEB Deprem
Yorumlar