Anasayfa /  Eğitim

Okullar ne zaman açılacak? Açıklandı !

2020 - 2021 eğitim öğretim yılı okulların açılacağı tarih ise belli oldu. Okullar ne zaman açılacak sorusunun cevabı netleşti.

Abone ol
Abone ol 01 Temmuz 2020 16:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamanın ardından Okullar ne zaman açılacak? sorusunun cevabı netlik kazandı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında uzaktan eğitim sürecine geçilmiş ardından okullar tatil edilmişti. Milyonlarca öğrenci  yaz tatilini tadını çıkarırken 2020-2021 eğitim öğretim yılı okulların açılacağı tarih belli oldu.  

Okulların açılış tarihi belli oldu mu?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 

Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca öğrencinin ve veliyi ilgilendiren haberi paylaştı. Erdoğan, "Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacaktır." dedi. 

 

TELAFİ EĞİTİMLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi takvimini açıkladı. 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak olan yüz yüze telafi eğitimleri üç hafta sürecek ve ders yılının başlamasıyla birlikte destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla yıl boyu devam edecek. 

TELAFİ EĞİTİM NASIL OLACAK?

Bu süreçte öğrencilerin okula uyumuna, psikososyal desteğe, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerin telafisine yoğunlaşılacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telafi eğitimlerin destekleme ve yetiştirme kursları ile yıl içerisinde süreceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “EBA TV ve EBA internet uygulamasını mutlaka yüz yüze telafi eğitimlerle destekleyeceğiz. Bu süreçte öncelikle öğrencilerimizin okula uyumuna, psikososyal anlamda desteklenmelerine, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerdeki telafisine yoğunlaşıp destekleme ve yetiştirme kursları ile telafi eğitimlerimize yıl içerisinde devam edeceğiz” diyerek Uzaktan eğitim sürecinin arka planında telafi eğitimlerinin planlanmasıyla ilgili çalışmaların büyük bir titizlik içerisinde sürdürüldüğüne dikkat çekti. 

 

 

Yorumlar