Anasayfa /  Eğitim

Okullar ne zaman açılacak 2020? Yüz yüze eğitim tarihi ne zaman?

Okulların açılıp açılmayacağı öğrencilerin ve velilerin gündeminde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı ardından açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulların açılışı ve yüz yüze eğitim ile ilgili detaylara değindi. Peki okullar ne zaman açılacak 2020?

Abone ol
Abone ol 09 Eylül 2020 11:01

Okullar açılacak mı? sorusunun cevabı gündemde araştırılan konular arasında yer alıyor. Okulların durumu ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı ardından gerçekleştirdiği açıklamada okullar ile ilgili önemli bir gelişmeyi paylaştı. Peki 2020 okullar ne zaman açılacak?

2020'DE OKULLAR AÇILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu açıklamayı yaptı;

"Yeni dönemde eğitim öğretime salgın şartlarını da dikkate alarak hem yüz yüze eğitimi hem de uzaktan eğitimi birlikte gerçekleştireceğimiz bir sistemle devam edeceğiz. Buranın altını çiziyorum, ailelerin tercihine göre, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinden başlayarak okullarımızı eğitim öğretime açıyoruz. Bu uygulama salgının seyrine göre şehirlerimizde farklılık gösterebilecektir. Çocuklarımızın eğitim öğretim hayatlarının aksamadan devam etmesi tek gayemizdir."

OKULLAR 21 EYLÜL'DE AÇILACAK MI?

Dün akşam saatlerinde yeniden açıklamalarda bulunan Ziya Selçuk yüz yüze eğitim konusunda yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı. 21 Eylül olarak duyurduğumuz okulların açılış tarihi kapsamında hali hazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencilerimiz ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacı duyan birinci sınıf öğrencilerimizle ilk uyum haftasında 1 gün daha sonraki haftalarda ise haftada iki gün olacak şekilde başlayacağız açıklamasında bulundu. 21 Eylül'den itibaren geçecek üç haftanın ardından ise diğer kademelerde ve sınıflarda yüz yüze eğitim konusunu yeniden değerlendireceğiz açıklamasında bulundu

Yorumlar