Anasayfa /  Eğitim

Okullar hangi tarihte ne zaman açılacak?

2020-2021 yılı MEB Okulların açılacağı tarih nedir? MEB okulların açılacağı tarihi belirledi mi? Okullar ertelenecek mi? sorusunun cevabını sizler için derledik.

Abone ol
Abone ol 02 Temmuz 2020 18:22

Okullar ne zaman açılacak? sorusu milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiriyor. Peki, 2020-2021 yılı MEB Okulların açılacağı tarih nedir? MEB okulların açılacağı tarihi belirledi mi? Okullar ertelenecek mi? sorusunun cevabını sizler için derledik. 

Milli Eğitim Bakanlığı, resmî eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi takvimini açıkladı. 2020 Okullar ne zaman açılacak? İ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yazın gerçekleşecek telafi eğitiminin başlayacağı tarihi ve nasıl olacağına bilgiler paylaştı. 

 OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? ERTELENECEK Mİ? 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacaktır." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi takvimini açıkladı. 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak olan yüz yüze telafi eğitimleri üç hafta sürecek ve ders yılının başlamasıyla birlikte destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla yıl boyu devam edecek.

Uzaktan eğitim sürecinin arka planında telafi eğitimlerinin planlanmasıyla ilgili çalışmaların büyük bir titizlik içerisinde sürdürüldüğüne dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “EBA TV ve EBA internet uygulamasını mutlaka yüz yüze telafi eğitimlerle destekleyeceğiz. Bu süreçte öncelikle öğrencilerimizin okula uyumuna, psikososyal anlamda desteklenmelerine, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerdeki telafisine yoğunlaşıp destekleme ve yetiştirme kursları ile telafi eğitimlerimize yıl içerisinde devam edeceğiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi takvimini açıkladı. 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak olan yüz yüze telafi eğitimleri üç hafta sürecek ve ders yılının başlamasıyla birlikte destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla yıl boyu devam edecek.

Uzaktan eğitim sürecinin arka planında telafi eğitimlerinin planlanmasıyla ilgili çalışmaların büyük bir titizlik içerisinde sürdürüldüğüne dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "EBA TV ve EBA internet uygulamasını mutlaka yüz yüze telafi eğitimlerle destekleyeceğiz.

Bu süreçte öncelikle öğrencilerimizin okula uyumuna, psikososyal anlamda desteklenmelerine, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerdeki telafisine yoğunlaşıp destekleme ve yetiştirme kursları ile telafi eğitimlerimize yıl içerisinde devam edeceğiz" dedi.

 İKİLİ EĞİTİM SİSTEMİ NASIL OLACAK?
Bakan farklı ihtimallere karşı senaryolar hazırladıklarını, ikili eğitimin de bu kapsamda değerlendirildiğini belirtti. Gerekirse okulların ikili sistem uygulayacağını belirtti. Oluşacak herhangi bir pandemide eğitim de hangi yolun izleneceği şimdiden belirendi. Öğrencilerin eğitimlerini yıl içerisinde tamamlanması gerekirse ikili eğitim sistemi ile sağlanacak.

Ziya Selçuk, tekli eğitim yapan okullarımız, gerekirse ikili eğitim yapabilir dedi. Hangi senaryonun uygulanacağına günün ihtiyaçları ve Bilim Kurulu'nun önerisi doğrultusunda karar verileceğini belirtti.

 

Yorumlar