Anasayfa /  Foto Galeri

Okul, hastane, otobüs, uçak, AVM, sokaklar... İşte yeni hayat rehberi

Sağlık Bakanlığınca, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını sonrası normalleşme sürecinde halka açık alanların temizlik ve dezenfeksiyonu kapsamında, hizmet vermeye başlayacak sektörlerle ilgili tedbirlerin nasıl olacağına ilişkin Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda rehber hazırlandı.

Okul, hastane, otobüs, uçak, AVM, sokaklar... İşte yeni hayat rehberi - Sayfa 1

Rehberde, "Halka açık alanların temizlik ve dezenfeksiyonu" adı altında yer ve yüzeylerin temizlik ve dezenfeksiyonu, elektronik aletler, tuvalet, lavabolar ve yüzeyler, toplu taşıma araçları, kişisel koruyucu ekipman kullanımı, el hijyeni, hastane dışı tesislerde bulunan bir kişinin Kovid-19 tanısı alması halinde ortam dezenfeksiyonu konularında alınabilecek tedbirlere yer verildi.

Okul, hastane, otobüs, uçak, AVM, sokaklar... İşte yeni hayat rehberi - Sayfa 2

Rehberde, Kovid-19'un esas olarak tükürük ve balgam ile bulaştığı, ayrıca hasta bireylerin öksürme-hapşırma yoluyla ortama saçtıkları damlacıklarla kirlenen yüzeylere, diğer kişilerin temas etmesi sonrasında ellerini ağız, burun veya göze götürmesiyle geçtiği vurgulandı.

Okul, hastane, otobüs, uçak, AVM, sokaklar... İşte yeni hayat rehberi - Sayfa 3

Bu nedenle el hijyeninin yanı sıra ellerin sık temas ettiği yüzeylerin temizlik ve dezenfeksiyonunun salgının kontrolü için önem taşıdığına dikkat çekildi.

Okul, hastane, otobüs, uçak, AVM, sokaklar... İşte yeni hayat rehberi - Sayfa 4

Rehberde, yer ve yüzeylerin temizlik ve dezenfeksiyonu kapsamında, oteller, alışveriş merkezleri, okullar, bankalar, toplu taşıma araçları ve benzeri halka açık alanlarda, tuvaletler ile elle sık dokunulan yüzeylerin (sifonlar, musluklar, kapı kolları, kapı zilleri, oyun alanları, merdiven trabzanları, bilgisayar klavye ve fareleri,