Anasayfa /  Dünya

O.J. Simpson'dan cinayetin 25.yıl dönümünde ilginç hamle

Eski eşi Nicole Brown Simpson ve arkadaşı Ron Goldman'ı öldürmekle suçlanan ancak meşhur 'eldiven' delili ile serbest bırakılan eski sporcu O.J. Simpson Twitter hesabı açtı.

Abone ol
Abone ol 16 Haziran 2019 20:33

ABD'li efsane sporcu O.J. Simpson'ın davası ülkede 'Yüzyılın davası' olarak adlandırılmış, milyonlarca kişi davayı canlı izlemişti.1994 yılında Simpson'ın eski eşi Nicole Brown Simpson ve arkadaşı Ron Goldman evin önünde ölü bulunmuştu.

Nicole Brown ve arkadaşı, boşandıktan sonra taşındığı evinin önünde sayısız bıçak darbesiyle vahşice öldürülmüştü.Olay yerinde bulunan kanlı eldivenin diğer eşi O.J. Simpson'ın evinde bulunmuş, ayakkabı izleri eşleşmiş, arabadaki kan izlerinin de Brown'a ait olduğu ortaya çıkmıştı.Bu da eski sporcuyu bir numaralı şüpheli haline getirmişti.Dava esnasında Simpson'ın meşhur eldiveni denemesi ve eline uymamasıyla davanın bir anda seyri değişti ve olay ırkçılığa bağlandı.Simpson'ın bu dönemde 'rüya takımı' olarak adlandırılan avukatlarının önerisiyle kullandığı ilaçları kesmesi ve bunun sonucunda da ellerinin şişmesi sayesinde kurtulduğu ifade edildi ancak Simpson serbest bırakıldı.Simpson, tüm kanıtlara rağmen masum bulundu ancak manevi zararlar için eski eşinin ailesine 33 milyon dolar ödemeye mahkum edildi.Bundan sonra hayatı yolunda gitmeyen eski sporcu ise 2008'de silahlı soygun ve adam kaçırma suçundan tutuklanarak hapse girdi, 2017'de şartlı tahliye ise çıkarıldı.Yaşananlardan 25 yıl sonra O.J. Simpson herkesi şaşırtacak bir adımda bulundu ve bir Twitter hesabı açtı.Ancak Simpson'ın seçtiği tarih herkesi öfkelendirdi. O.J. Simpson 12 Haziran 1994'te öldürülen Nicole Brown Simpson ve arkadaşı Ron Goldman'ın ölümünün 25. yıl dönümünde Twitter hesabını açarak "Çok şey hakkında fikirlerini buradan belirteceğini ve artık konuşacağını" ifade etti.Eski sporcunun Twitter hesabını korkunç katliamın yaşanmasının haftasında açması büyük tepkilere yol açmasına rağmen kısa sürede 457 bin takipçiye ulaştı.Ancak eski eşini vahşice öldürmekle suçlanan Simpson'a tepkiler dinmiyor.


Etiketler O.J. Simpson 25.yıl
Yorumlar