Anasayfa /  Güncel

Oğuzhan Asiltürk neden vefat etti? Sağlık Bakanı Koca açıkladı!

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Asiltürk'ün ölüm nedenine dair açıklamalarda bulundu. Koca yaptığı açıklamada, "Ölüm nedeni "kardiyak arrest" dedi. Aşı sorusunda ise aileye topu attı.

Abone ol
Abone ol 01 Ekim 2021 15:16

Hastanede tedavi gören Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk yaşamını yitirdi.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Asiltürk, zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı sonrası 14 Eylül'de Ankara'da hastaneye kaldırılmıştı. Asiltürk, bu sabah hayatını kaybetti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Oğuzhan Asiltürk'ün ölüm nedenini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın vefatı hakkında yaptığı açıklama şöyle oldu:"

Sabah 09.00'da kaybetmiş bulunuyoruz. İnançlı ve samimi biriydi. Yakınlarına, sevenlerine baş sağlığı diliyorum, başımız sağ olsun.

Son dönemde coroner arter hastalığı ve kalp yetersizliği tanımlarıyla takip ediliyordu. Sabah 09.00'da kardiyak arrest sonucunda kaybetmiş bulunuyoruz

OĞUZHAN ASİLTÜRK KORONAVİRÜS AŞISI OLDU MU?

Bu konu ve genel bir takım bilgilerin hasta yakınlarının rızası olmadan söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim." dedi ama Asiltürk'ün koronavirüs aşısı yaptırmadığı hatta maske bile takmadığı ortaya çıtı. 

Zaten Asiltürk koronavirüse yakalanınca hastaneye kaldırlmıştı. Uzun süredir de tedavi görüyordu.

Kardiyak Arrest Nedir?

Kalbin pompa fonksiyonunu yerine getirememesi veya büyük arterler üzerinden nabız alınamaması gibi problemler Kardiyak arrest olarak bilinmektedir.

Bu durum zaman içerisinde kalp krizini tetiklemekte ve kişinin ciddi sağlık sorunu ile karşı karşıya kalmasına sebep olabilmektedir.

Özellikle solunum ve bilinç kaybı ile beraber ani gelişen sağlık sorunları içerisinde yer alıyor. 

Bu bağlamda Kardiyak arest ile karşı karşıya kalan kişi, zaman içerisinde organlarının görevlerini yerine getirememe durumunu yaşar. Üstelik bu durum çok hızlı bir şekilde gelişir ve hemen uzman bir doktora görünmek gerekir.

 

Yorumlar