Anasayfa /  Eğitim

Öğretmen öğrencileri için kardan kapanan yolları katırlarla aşıyor

Van'da bir konteynır okulda öğretmenlik yapan Duygu Atmış, öğrencilerine eğitim verebilmek için her gün karın kapattığı yolları katırlarla aşıyor!

Abone ol
Abone ol 02 Ocak 2017 21:02

Büyük şehirlerde çalışan kesimin en büyük şikayeti trafiktir. Evden sabahın köründe çıkıp 2 saatte ancak işe gidebildiğimiz için her gün söyleniriz. Otobüsler kalabalıktır, dolmuş duraklarında uzun kuyruklar vardır ve yağmur yağdığında trafik adeta felç olur.

Van'ın dağ köyünde öğretmenlik yapan Duygu Atmış'ın öğretmenlik yaptığı okula giderken nelerden şikayet edebileceğini hiç düşündünüz mü?

Sınıf öğretmeni Duygu Atmış, ilk görev yeri olarak atandığı Van'ın Bahçesaray ilçesine 13 kilometre uzaklıktaki konteyner okula, kar dolayısıyla yolların kapanmasından dolayı katırla gidip geliyor.

25 yaşındaki sınıf öğretmeni Duygu Atmış, ilk görev yeri olarak atandığı Van'ın Bahçesaray ilçesine 13 kilometre uzaklıktakı konteyner okula, yollar kardan kapandığı için mahallenin kendisi için tahsis ettiği katırla ulaşıyor.

Duygu Atmış, Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2014'te mezun oldu. İlk görev yeri de, Altındere Mahallesi Kırıkhan mezrasındaki 21 öğrencili bir konteyner okulu oldu.

Kar, ilçeye 13 kilometre uzaklıktaki okul yolunu kapattı. Duygu Öğretmen vazgeçmedi. Mahalleli devreye girdi ve ona bir katır ile görevli tahsis etti.

Duygu Öğretmen, her gün 40 dakikalık zorlu bir yolculuktan sonra okula ulaşabiliyor. Ancak yine de şikâyet etmiyor.

"Hayatımda ilk defa bu kadar soğuk ve kar görüyorum. Katıra ilk defa biniyorum. Bazen katır bile bu yoldan çıkamıyor. Çok zorlu bir yolculuk. Ama 3 yıl önce açılan bu konteyner okulda 12- 13 yaşına gelmiş öğrenciler hala okuma bile bilmiyorlar. Hepsine birinci sınıf müfredatını okutuyorum. Bu öğrencilerime öğrettiğim tek kelime bana bütün zorlukları unutturuyor. Görevimi hakkıyla yerine getirmek istiyorum."




Yorumlar