Anasayfa /  Eğitim

Öğretmen atamaları ne zaman? Öğretmen atama tarihleri belli oldu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere yapılması beklenen öğretmen atamaları için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklama yaptı. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 22 Ocak 2023 18:00

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere yapılması beklenen öğretmen atamaları için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklama yaptı. İşte detaylar...

2023 ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakanlıktan gelen açıklamada, bugün bir gazetede yayımlanan ve Bakan Özer'e atfedilen, "Şu anda yeni atamalarla ilgili yeni bir değerlendirmemiz, talebimiz yok." iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Sayın Bakanımızın böyle bir ifadesi olmamıştır. Öğretmen atamasına ilişkin çalışmalar tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacaktır." değerlendirmesinde bulunuldu. Buna göre; 2023 senesinde öğretmen atamalarıyla alakalı açıklama yapılacak olan çalışmaların ardından duyurulacak.

BAKAN ÖZER'DEN ATAMA AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son olarak öğretmen atamalarıyla alakalı yaptığı açıklamada şunları söylemişti;

"Son 20 yılda 750 bin öğretmen atandı. Her yıl öğretmen ataması oldu. MEB çalışmalarını yapar. Gerekli istişareler yapılır alım yapılacağı zaman kamuoyuyla paylaşılır"

2023 MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ

Henüz atamalar ile alakalı bir gelişme yaşanmadığı için 2023 MEB öğretmen atama takvimi de açıklanmadı. Öğretmen atamaları ile alakalı duyurular personel.meb.gov.tr sayfasından yapılıyor.

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN GELECEK?

2023 senesinde öğretmen atamasının ne zaman yapılacağı ve kaç öğretmenin atanacağı henüz belli değil. Konu ile ilgili gelişmeler ve resmi açıklamalar olduğunda haberimize ekleyeceğiz.

Yorumlar