Anasayfa /  Ekonomi

Öğrenciler yurt ücretlerini geri alabilecek mi? Belli oldu...

Üniversitelerin eğitimine 3 ay ara verilmesi sonrasında öğrencilerin yurt ücretlerinin durumu merak konusu.Bakan Kasapoğlu alınan yurt ücretlerinin geri verileceğini belirtti.

Abone ol
Abone ol 16 Mart 2020 14:10

Türkiye’de de ilk korona virüs vakasının görülmesinin ardından yetkililerden önlem amaçlı ilk ve orta dereceli okullar ile yükseköğretim kurumlarındaki öğrenciler için 3 hafta eğitim öğretime ara verilmiş olup bu noktada okullarda eğitim uzaktan devam edecekken üniversitelere ise 3 hafta eğitim arası verilmiş oldu. Birçok üniversite öğrenci ise yurt için ödedikleri ücretleri merak etmekte olup bu doğrultuda bir açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi. Hem burs, kredi hem de yurt ücretlerine ilişkin bakanın yapmış olduğu açıklama haberimizin devamında yer alıyor.

Burs ve Kredi Devam Edecek

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu eğitime ara verilmesinin ardından Koronavirüs (Kovid-19) ciddi bir salgın ve bununla ilgili mücadele hem zaruri birtakım durumları ortaya koymayı hem de bu zaruri kararları da acil bir şekilde zaman zaman almayı gerektiriyor. Dün gece biliyorsunuz umreden dönen vatandaşlarımızla ilgili Bilim Kurulunun, Sağlık Bakanlığı'mızın bu yöndeki ihtiyacı söz konusu oldu” ifadeleriyle konuya dikkat çekti ardından ise kredi ve burs ödemeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kasapoğlu "Gerek burs ödemeleri gerek kredi ödemeleri hiçbir şekilde kesintiye uğramaksızın devam edecek” ifadesi ile eğitime ara verilen aylarda da ödemelerin olacağını açıkladı.

 

Yurt Ücretleri Geri Verilecek

Burs ve kredi ile ilgili açıklamalarından sonra Kasapoğlu tarafından yurt ücretlerine de ilişkin bir açıklama geldi.

Son dakika önlemi olarak umreden dönen vatandaşların yurtlara alınması ile ilgili olarak “Başta Ankara'daki yurtlarımız olmak üzere Konya'daki yurtlarımızla birlikte öğrencilerimizin, zaten tatil olması hasebiyle 300 bine yakın öğrencimiz evlerine gitti. Bir kısmı da gitme aşamasında, mevcut müsait olan yurtlarımıza da bu misafirlerimizi alma durumuyla bir çalışmayı başlattık." dedi.

 

Ardında yurt ücretleri ile ilgili olarak ise "Yurtlarımızda bu sürede kalmayan öğrencilerimizi izin kapsamının dışında tuttuk, malum 75 gün izinleri var onun haricinde tutuyoruz. Yine kalmadıkları takdirde ücret almıyoruz, ücret ödeyenler bazen soruyorlar, onların da ücretlerini yarından itibaren iade etmeye başlayacağız.

Bu vesileyle ben özellikle dün akşam fedakarlıkla bu anlamlı çalışmaya katkı sağlayan çok değerli genç arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” açıklamasında bulundu.

 
Yorumlar