Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

ÖGG sınav sonuçları açıklanmak üzere 87. dönem sınavı tarihi belli oldu!

Özel Güvenlik Görevlisi temel eğitimi ile yenileme eğitimleri sınavı 86. dönem sonuçları için geri sayım başladı. Diğer yandan 86. dönem temel eğitimi, 62. dönem yenileme eğitimi de açıklanacak. Peki 87. dönem ÖGG sınavları ne zaman başvurular ne zaman alınacak?

Abone ol
Abone ol 19 Şubat 2020 20:11

Ülke genelindeki 81 il ve 900 ilçe genelinde istihdam sayısı fazla olan meslek gruplarından bir tanesi silahlı ya da silahsız özel Güvenlik Görevlisi kadrolarıdır. Bu bağlamda yeni bir meslek arayışında olan ya da iş değiştirmek isteyen adayların dikkatlerini çeken meslek güvenlik görevlisi alımlarında İŞKUR üzerinden 19 Şubat tarihi ile 897 açık iş ilanı bulunuyor.

86. DÖNEM ÖGG SINAV SONUÇLARI;

Adayların bu mesleği yapabilmeleri için gerekli olan şartlardan bir tanesi de silahlı ya da silahsız ÖGG kimlik belgesine sahip olmaktadır. Geçtiğimiz haftalarda 9 Şubat 2020 tarihinde yapılan Özel Güvenlik Görevlisi temel eğitimi ile yenileme eğitimleri sınavı 86. dönem sonuçları için geri sayım başladı. Yakın bir zamanda bu sınav sonuçlarının açıklaması beklenirken adaylar 87. dönem ÖGG sınavları ne zaman başvurular ne zaman alınacak merak etmekteler.

87. DÖNEM ÖGG SINAV TARİHİ BELLİ OLDU

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamalarda Özel Güvenlik 87. temel eğitimi ile 63. yenileme eğitimi sınavları 5 Nisan 2020 tarihinde yapılacak. Bu sınavlar için özel kurslar eğitimlerini sürdürüyor. Son eğitim bitişi için belirlenen tarih ise 28 Şubat 2020 olarak açıklandı. EGM dairesi başkanlıkları tarafından açıklanan takvime göre 28 Şubat 2020 tarihindeki eğitime katılamayanlar içn Diğer eğitim 1 Mayıs tarihinde tamamlanacak. 89. dönem sınavları 6 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.

İlgili Haber: Tüm sınav takvimi ve başvuru şartları

Son olarak ÖGG 87. Dönem sonuçları EGM Özel Güvenlik dairesi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden adaylara duyurulacak. Bu konudaki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Daha önce açıklanan takvimlere göre yazılı sınava itiraz için 2-6 Mart 2020 tarihi belirtildi. Yazılı sınavlara yapılacak sınav itiraz sonuçları 9 Mart 2020 tarihinde açıklanacak. İtiraz için 10 Tl ücret ödenecek.

Yorumlar