Anasayfa /  Güncel /  Gündem

ODTÜ'lüler Devrim Stadı'nda kendi mezuniyet törenlerini düzenledi

ODTÜ'de resmi tören yapılmamasına karşı öğrenciler, akademisyenler ve mezunlar kendi imkanlarıyla Devrim Stadı'nda tören düzenledi.

Abone ol
Abone ol 06 Ağustos 2022 23:30

 Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri ve mezunları Devrim Stadyumu'nda kendi mezuniyet törenlerini gerçekleştirdi.

ODTÜ Rektörlüğü, yıllardır ODTÜ’deki Devrim Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet törenini 'güvenlik' gerekçesiyle iptal etmiş, törenin bu yıl fakülteler bünyesinde ayrı gün ve saatlerde yapılması kararını almıştı.

ODTÜ yönetiminin bu kararına başta üniversite öğrencileri, akademisyenleri ve mezunları olmak üzere çok sayıda tepki gelmişti.

ODTÜ öğrencileri de 6 Ağustos'ta Devrim Stadyumu'nda mezuniyet töreni düzenleyeceklerini duyurmuştu. Kılıçdaroğlu da dün akşam yaptığı sosyal medya paylaşımında; “Rektörlük yerleşkeye girişlere 'birinci derece aile yakını' kısıtlaması getirmiş. Bay Kemal önlemi alıyorlar akıllarınca. Korkmasınlar, öğrencilerimiz amacına ulaştıysa benim gelmeme gerek yok” demişti.

Rektörlüğün yasağına karşı düzenlenen tören Devrim Stadyumu'nda başladı. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bu kutlama hakkınızdır, gözlerinizden öpüyorum" dedi ve mezuniyet töreninden video paylaştı.

Ayrıca #ODTÜ etiketi de sosyal medyada gündem oldu.

Yorumlar