Anasayfa /  Güncel

Ocak ayı FED faiz kararı belli oldu mu?

31 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde yapılacak olan Ocak ayı FED toplantısı ve FED faiz kararı merak konusu oldu. Peki FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 31 Ocak 2023 15:00

31 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde yapılacak olan Ocak ayı FED toplantısı ve FED faiz kararı merak konusu oldu. Peki FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Analistler, bu hafta ABD, İngiltere ve Avrupa merkez bankalarının para politikası kararları ile beraber yoğun makroekonomik veri takviminin varlık fiyatları üzerinde etkili olmasının beklendiğini söyledi.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN?

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı için toplantı takvimi kesinleşti. Ocak ayı FED toplantısı 31 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. FED faiz kararı 1 Şubat günü açıklanacak.

FED FAİZ BEKLENTİSİ NE KADAR?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) çarşamba günü politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin olarak bakılırken, politika metnindeki yönlendirmeler ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları varlık fiyatları için önem arz ediyor.

Analistler, hem ABD’de hem de Avrupa’da enflasyonda önemli gerilemenin yaşandığına dikkati çekerek, piyasalarda yatırımcıların merkez bankalarının şahin adımlarına ara verebileceği yönündeki beklentilerin daha güçlü şekilde tartışıldığını duyurdu.

Bu kapsamda özellikle Fed’in politika alanının diğer bankalara göre daha geniş olduğunu söyleyen analistler, Powell’ın açıklamalarında bu yönde ipuçlarının aranacağını belirtti.
Analistler, hafta boyunca yoğun veri takviminin de yakından takip edileceğini kaydederek, özellikle ABD’de cuma günkü tarım dışı istihdam verisinin piyasalarda oynaklığı artırabileceğini dile getirdi.

Yorumlar