Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

O Kurumlar On Binlerce Memur Alımı Gerçekleştirecek

2019 ayı kamu personel alım ilanları yayınlandı DPB aracılığıyla yayınlanan ilanlarda en az ilkokul mezunu KPSS şartı olan ve KPSS şartı olmayan on binlerce memur alımı gerçekleştirilecek. 

Abone ol
Abone ol 27 Ocak 2019 21:20

Başvurular nasıl yapılacak? Hangi kurum memur alımı yapıyor. Bazı kurumlar KPSS şartını arıyorken bazıları ise KPSS şartı aramıyor.

2019 Yılında Alım Personel Alımı Yapacak Kurumlar

Mühendis, Memur, Zabıta memuru, Sözleşmeli Personel, Kamu Personeli, Hemşire Sağlık personeli gibi pozisyonlarda alım yapılacak. Alım yapacak bakanlıklar ise, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Farklı belediyeler, Farklı üniversiteler, TCDD, TBMM, Farklı başkanlıklar ve kamu kurumları alımlarına 2019 yılında da devam edecek.

Adaylarda Aranan Şartlar Neler?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma kamu haklarından mahrum olmamak erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak ya da askerlikle ilişkisi bulunmamak. Görevini yapmaya teşkil edecek herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması. 

Ocak ayı itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak. Zabıta memuru alımı için 30 yaşını doldurmamış olmak. Alım yapılacak pozisyonlara göre en az ilköğretim mezunu lise mezunu Önlisans mezunu ya da Lisans mezunu olması gerekiyor.


Yorumlar