Anasayfa /  Foto Galeri

O illerde yayaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den Yoğun kar uyarısı | 18 Ocak 2021

Yurt genelinde etkili olan kar yağışlı havanın ardından, yeni haftada hava durumunun nasıl seyredeceği başta büyük şehirlerdekiler olmak üzere pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, yeni haftada hava nasıl olacak? İşte, 18 Ocak il il hava durumu tahminleri...

O illerde yayaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den Yoğun kar uyarısı | 18 Ocak 2021 - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Kütahya, Antalya, Ankara ve Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

O illerde yayaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den Yoğun kar uyarısı | 18 Ocak 2021 - Sayfa 2

Yağışların, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz kıyıları ile Kocaeli çevrelerinde yer yer gök gürültülü kar sağanağı, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi; Rize ve Artvin kıyıları ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve yer yer karla karışık yağmur, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

O illerde yayaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den Yoğun kar uyarısı | 18 Ocak 2021 - Sayfa 3

HAVA SICAKLIĞI:

Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

O illerde yayaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den Yoğun kar uyarısı | 18 Ocak 2021 - Sayfa 4

RÜZGAR:

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.