Anasayfa /  Foto Galeri

O illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den Yoğun kar ve sağanak yağış uyarısı | 14 Aralık 2020

Meteoroloji’den Pazartesi günü için son dakika hava durumu uyarıları peş peşe geldi. Yurdun birçok kesiminde etkili olacak yağışların dolu, sağanak ve karla karışık yağmur şeklinde görüleceği bildirilirken birçok ilde aşırı yağış nedeniyle vatandaşların sel, su baskını gibi durumlara karşı tedbirli olması konusunda uyarı yapıldı. Peki, bugün hava nasıl olacak? İşte, MGM 14 Aralık il il hava durumu tahminleri.

O illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den Yoğun kar ve sağanak yağış uyarısı | 14 Aralık 2020 - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Sinop ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları dışında kalan diğer bölgelerimizin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinin yüksekleri ve Akdeniz'in toroslar mevkisinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Akdeniz, Muğla çevreleri, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batısı ile Edirne, Kırklareli, Malatya ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Mersin ve Antalya çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

O illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den Yoğun kar ve sağanak yağış uyarısı | 14 Aralık 2020 - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

O illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den Yoğun kar ve sağanak yağış uyarısı | 14 Aralık 2020 - Sayfa 3

RÜZGAR: Genellikle güney ve doğu, akşam saatlerinden sonra Marmara ve kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Tokat, Trabzon ve Giresun çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa), akşam saatlerinden sonra Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km / sa) olarak esmesi bekleniyor.

O illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den Yoğun kar ve sağanak yağış uyarısı | 14 Aralık 2020 - Sayfa 4

UYARILAR

MERSİN'DE AŞIRI YAĞIŞ UYARISI:

Mersin'de batı ilçelerinden başlayarak zamanla il genelinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Mersin merkez ve Erdemli çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgarın da güneydoğu yönlerden fırtına (50-70 hamlesi 80km/saat şeklinde) esmesi beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı, hortum, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.