Anasayfa /  Foto Galeri

O illerde yaşayan vatandaşlar dikkat! 24 Şubat Meteoroloji'den yağmur, kar, fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 24 Şubat hava durumu raporu yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre Karabük, Kastamonu, Erzincan ve Erzurum’da gün içerisinde kar yağışının etkili olması beklenirken Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde şiddetli rüzgar ve fırtınanın etkili olması bekleniyor. Bununla birlikte Karadeniz Bölgesi’nin geneli ile Sakarya, Yalova ve İstanbul’da gün içerisinde yağmurun etkili olması bekleniyor. Peki, hava durumu bugün nasıl? İşte, 24 Şubat hava durumu raporu…

O illerde yaşayan vatandaşlar dikkat! 24 Şubat Meteoroloji'den yağmur, kar, fırtına uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimler ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı, iç kesimlere yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

O illerde yaşayan vatandaşlar dikkat! 24 Şubat Meteoroloji'den yağmur, kar, fırtına uyarısı - Sayfa 2

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu ile Doğu Karadeniz Bölgesinde eğimi fazla dik yamaçlarda çığ düşmesi riski bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

O illerde yaşayan vatandaşlar dikkat! 24 Şubat Meteoroloji'den yağmur, kar, fırtına uyarısı - Sayfa 3

İSTANBUL HAVA DURUMU

İstanbul'da bugün parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu hava etkili olacak. Gün içerisinde hava sıcaklığı en yüksek 13, en düşük 8 derece olacak. 25 Şubat Salı az bulutlu, 26 Şubat Çarşamba parçalı bulutlu, 27 ve 28 Şubat günleri ise yağmurlu hava görülecek.

O illerde yaşayan vatandaşlar dikkat! 24 Şubat Meteoroloji'den yağmur, kar, fırtına uyarısı - Sayfa 4

ÇANAKKALE °C, 17°C
Parçalı bulutlu

EDİRNE °C, 20°C
Parçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif yağmurlu

KOCAELİ °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif yağmurlu

DENİZLİ °C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu