Anasayfa /  Güncel /  Son dakika

O İlde Memurlar ve Tüm Öğrenciler 1 Gün Tatil Yapacak

Ülkemizde özellikle Doğu bölgelerde kış aylarının başlangıcıyla kendini gösteren olumsuz hava koşulları sebebiyle kar tatilleri uygulanabiliyor. 

Abone ol
Abone ol 05 Aralık 2018 21:09

Yılın bazı günlerinde yaşanabilecek olumsuzlukları en aşağıya çekmek için kar tatilleri ilan ediliyor ve eğitime tehlikenin ortadan kalkacağı tahmini güne kadar ara veriliyor. 

Yapılan kar tatilleri genellikle sosyal medya gündeminde valilerin açıklamalarıyla bekleniyor, öğrenciler kar tatili haberlerini araştırıyorlar. Bu sefer olumsuz hava koşulları sebebiyle bir tatil haberi adını duymaya alışık olmadığımız bir ilden geldi. 

Mersin ilinde 06 Aralık 2018 tarihinde olumsuz hava koşulları ve yoğun yağış beklentisi nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün süreyle ara verileceği aktarıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI, KAMUOYUNA DUYURDU

Hava durumlarını sıklıkla güneşli ve genelde yağmurlu olarak bildiğimiz Mersin ilimizde, yağışlardaki artışın çok yüksek olabileceği beklentisi sebebiyle 06 Aralık 2018 tarihinde eğitime 1 gün süre ile ara verileceği açıklandı. 

Valilik tarafından kamuoyuna aktarılan duyuruda, yoğun hava yağışının, olumsuz etkilerini azaltabilmek maksadıyla tatilişkeminin uygulandığına değinildi. İlköğretim, ortaöğretim ve lise olmak üzere (özel öğretimler de dahil) tüm eğitim kurumlarında okulların tatil olduğu bilgisi söylenerek, yağışlardaki artışın yüksek olacağı ihtimali üzerinde duruldu.

MEMURLAR' DA TATİL

Valilik tarafından yapılan açıklamada tüm il genelinde 06 Aralık 2018 tarihinde eğitim-öğretime ara verilmesinin yanı sıra, tüm engelli ve hamile memurlar için 1 gün süreyle resmi tatil uygulamasının yapılacağı bilgisi paylaşıldı. 

Yarın itibariyle bahsi geçen ilimizde hem eğitim kurumlarındaki öğrenciler hem de engelli ve hamile memurlar 1 gün süreyle tatil yapacaklar.


Yorumlar