Anasayfa /  Foto Galeri

O ilde alınan koronavirüs tedbirleri vakaları yarı yarıya düşürdü

Tunceli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Çağdaş Özdemir, kentte son dönemde alınan tedbirlerle koronavirüs vaka sayısında yarıya yakın düşüş yaşandığını belirterek, "İlimizde maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etme konusunda ciddi bir yol aldık. Vaka sayılarımızda yaklaşık yüzde 50 azalış yaşadık bu da bizi memnun etti" dedi.

O ilde alınan koronavirüs tedbirleri vakaları yarı yarıya düşürdü - Sayfa 1

663 BİN 219 KİŞİYLE DENETİM
6 Ağustos'ta faaliyete başlayan İl Salgın Denetim Merkezince 15 Ekim'e kadar 663 bin 219 kişi ile 23 bin 665 kez iş yerlerine denetim gerçekleştirildi.

O ilde alınan koronavirüs tedbirleri vakaları yarı yarıya düşürdü - Sayfa 2

663 BİN 219 KİŞİYLE DENETİM
6 Ağustos'ta faaliyete başlayan İl Salgın Denetim Merkezince 15 Ekim'e kadar 663 bin 219 kişi ile 23 bin 665 kez iş yerlerine denetim gerçekleştirildi.

O ilde alınan koronavirüs tedbirleri vakaları yarı yarıya düşürdü - Sayfa 3

''EKİM AYINDA ÖLÜMLÜ BİR VAKAMIZ OLMADI''
Tunceli'de sürecin ilk başından itibaren vaka sayılarının düşük olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Çağdaş Özdemir, sözlerine şöyle devam etti:

O ilde alınan koronavirüs tedbirleri vakaları yarı yarıya düşürdü - Sayfa 4

"Vaka sayılarımızda ilk 3 ay artış yaşamadık. Rahat geçirdiğimiz bir dönemdi. Yaz aylarının gelmesiyle özellikle Kurban Bayramı'ndan sonra vaka sayımız ciddi bir şekilde arttı. 15 Eylül'e kadar ilimizde pik yaşadık. Ekim başından beri yüzde kırk oranında bir düşüş yaşadık. Hastane doluluğumuzda ciddi oranda bir düşüş oldu. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi de Salgın Denetim Merkezi’nin ağustos ayından itibaren çalışmaya başlamasıdır. Bütün kurum amirlerimiz günlük olarak denetime çıktılar.