Anasayfa /  Foto Galeri

O bölgelerde sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji'den 4 bölge için sağanak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 21 Ekim 2020 hava durumu tahminlerini paylaştı. Sıcaklıkların birçok ilde 20 derecenin altına ineceği çarşamba günü yurdun güneybatı kesimlerinde dereceler 1 ila 3 derece azalacak. Peki, bazı illerde sağanak yağışın görülmeye devam edeceği 21 Ekim’de hava durumu nasıl olacak?

O bölgelerde sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji'den 4  bölge için sağanak uyarısı! - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamaya göre; "Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Eskişehir, Konya, Karaman, Aksaray, Sinop, Erzurum, Kars, Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor." denildi. İşte 21 Ekim hava durumu.

O bölgelerde sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji'den 4  bölge için sağanak uyarısı! - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Konya ve Karaman çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

O bölgelerde sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji'den 4  bölge için sağanak uyarısı! - Sayfa 3

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, güneybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. 

O bölgelerde sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji'den 4  bölge için sağanak uyarısı! - Sayfa 4

Rüzgar

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege, Marmara ve Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.