Anasayfa /  Politika

Numan Kurtulmuş'tan 'Dış politika yetkisi' sorusuna ilginç yanıt

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş katıldığı canlı yayın programında soruları cevapladı. Kurtulmuş, Suriye'deki son durumla ilgili ve ABD'nin sözde barış planına ilişkin konuştu.

Abone ol
Abone ol 07 Şubat 2020 16:18

TV100 ekranlarında Yüz Yüze programına Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş konuk oldu. Kurtulmuş, ABD ve İsrail’in “Yüzyılın Anlaşması” planına ilişkin, “Bu coğrafyada adam 100 yılın planı gibi bir ihanet planını ortaya koyuyor ve ne yazık ki İslam coğrafyasının içerisinden bazı adamlar bile ya koltuklarında oturmak için ya da alacakları 3-5 kuruş için bu plana ses çıkarmıyor." dedi. 

KURTULMUŞ’A DIŞ POLİTİKAYI VERSEYDİK…
Numan Kurtulmuş, canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevapladı. "Numan Kurtulmuş'a verseydik Türkiye'nin dış politikasını 2011'de. 'Bütün dosyaları sende Numan Bey.' deseydi Cumhurbaşkanı. 2011'den 2016'ya kadar o siyaseti bu şekilde yürütür müydünüz? Siyasetin hatalarının payı yok mu?" sorusu üzerine Kurtulmuş, her şeyden önce karşı tarafın ne yapmak istediğini anlamak gerektiğini söyledi.

 

 

DİYALOG VE MÜZAKERE AÇIK TUTULMALI
Suriye’deki son durumla ilgili değerlendirmede bulunan Kurtulmuş, sorunları çözmek için mutlaka diyalog ve müzakere zeminlerinin açık tutulması gerektiğini savundu. 

TÜRKİYE VE RUSYA STRATEJİK ORTAKTIR
İdlib’deki hain saldırı ile ilgili de konuşan Kurtulmuş, “Bir kere bir ülke yönetiminin, rejiminin yapabileceği en adi iştir. Türkiye İdlib’de üzerine düşen sorumluluklarını yerine getiriyor. Ateşkese uymayan taraf rejim tarafıdır. Türkiye ve Rusya stratejik bir ortaktır.” dedi.

 

 

DERS ALMAMIZ LAZIM
İslam coğrafyasının kendi içerisindeki ihtilaflarını çözememesi, bazı aymaz ve bir kısmı hain olan liderler yüzünden mevcut noktaya kadar gelindiğini anlatan Kurtulmuş, "Çok şükür şunu da sevinçle ifade etmek isterim. Filistinli Mahmud Abbas hem Hamas Grubu ve tüm Filistinliler, çok açık ve net dedi ki 'Biz bunu kabul edemeyiz.' Biliyoruz ki Arap Ligi'ndeki bazı ülkeler, bu işe çok da gönüllü değiller. Arkasından İslam İşbirliği Teşkilatı buna karşı çıktı. Çok net bir şey söylüyorum hangi siyasi lider ya koltuğunu korumak ya da 3-5 kuruş kazanmak için bu plana 'eyvallah' derse desin, 1 milyar 700 milyon Müslüman, Kudüs'ün satıldığı bu plana asla 'evet' demeyecektir. Buradan da bir ders almamız lazım. Bu gözümüzün önüne sokulan bir haritadır." değerlendirmesinde bulundu. 

GÜNÜN ŞARTLARINDA BÖYLE OLUNMASI GEREKİYORDU
Türkiye'nin ülkeler arasındaki ilişkilerinin hatırlatılması ve bölgede "Bu biraz yalnız değil mi?" sorusuna Kurtulmuş, günün şartlarında böyle olunması gerektiği cevabını verdi. 

Numan Kurtulmuş, "Türkiye, 'Şurada bekle kardeşim.' denildiğinde beklemek zorundaydı. 'S-400'leri almayacaksın.' bu açık bir tehditti. Bundan 20-30 sene önce böyle bir tehdit gelseydi, Türkiye durduğu yerde dururdu. Şimdi Türkiye kendi eksenini tahkim ediyor." ifadesini kullandı. 

 

Yorumlar