Anasayfa /  Foto Galeri

Normalleşme için kriterlere uyan iller belli oldu!

Türkiye koronavirüsle mücadelede yeni döneme hazırlanırken, 1 Mart öncesi il il açıklanan vaka sayıları alarm vermeye devam ediyor. Pazartesi günü başlayacak yeni dönemde normalleşmenin nasıl olacağı merak edilirken, vaka oranı 100 binde 35'ten daha yüksek olan illerde kısıtlamaların kalkmayacağı belirtildi. Buna göre kısıtlamaların kaldırılması için kriterlere uyan iller de belli oldu.

Normalleşme için kriterlere uyan iller belli oldu! - Sayfa 1

Koronavirüs önlemleriyle ilgili normalleşme süreci 1 Mart’tan itibaren başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından, “1 Mart itibarıyla süreç, belirlenen kriterler çerçevesinde, dört risk seviyesinde valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıhha kurullarımızla başlayacak” paylaşımında bulunmuştu. İllerdeki kısıtlamalar, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak belirlenen dört risk kademesine göre esnetilecek ya da genişletilecek.

Normalleşme için kriterlere uyan iller belli oldu! - Sayfa 2

Koronavirüsle mücadelede yeni dönem 1 Mart'ta başlıyor. Kriterlere göre 100 binde 10 vakanın altındaki iller düşük, 11-35 arası ise orta riskli sayılacak.

Normalleşme için kriterlere uyan iller belli oldu! - Sayfa 3

Yüz binde 36-100 arası vakası bulunan iller yüksek, 100'ün üzerinde vakası olan iller ise çok yüksek riskli kategorisinde bulunacak.

Normalleşme için kriterlere uyan iller belli oldu! - Sayfa 4

İllerdeki kısıtlamalar, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak belirlenen dört risk kademesine göre esnetilecek ya da genişletilecek.