Anasayfa /  Kültür sanat

Norm Ender'e Spotify şoku ! Kaldırıldı...

Norm Ender'in en son şarkısı olan Mekanın Sahibi isimli şarkı online müzik platformu Spotify'dan kaldırıldı.

Abone ol
Abone ol 05 Kasım 2019 13:46

Norm Ender’in bir süre önce çıkardığı "Mekanın Sahibi" şarkısı rap camiasını karıştırmış ve müzik listelerinde büyük ses getirmişti.

Rap camiasında da büyük bir çekişmenin başlangıcı olan "Mekanın Sahibi" şarkısı hakkında geçtiğimiz günlerde "çalıntı" iddiaları gündeme geldi.

Mekanın Sahibi isimli şarkıdaki beat'in, Yung Slatt & B Stakk tarafından seslendirilen "Work My Move" adlı parçadaki benzerliği dikkat çekmişti. 'Mekanın Sahibi' çalıntı mı?" soruları gündeme gelmişti.

Twitter adresinden bir video paylaşan Khontkar, Mekanın Sahibi şarkısının 'beat' kısmının Yung Slatt & B Stakk'a ait olduğunu ifade ederek, sanatçıların dava açması halinde Norm Ender'in yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalacağını iddia etmişti.
B Stakk'ın Norm Ender hakkında yasal işlem başlatacağı da ileri sürülürken, yine Khontkar'ın Twitter hesabından paylaştığı bilgilere göre parçanın yasal sınırların ötesinde alıntı olduğu kaydedilmişti.

Norm Ender şarkıda loop kullanıldığını belirterek 'Aynı kumaşla farklı elbiseler yapan terziler gibi, dikiyoruz" yorumunda bulunmuştu.

Melodinin kendisine ait olduğunu iddia eden Young Slatt, sosyal medyadan konuyla ilgili paylaşım yaptı.

Paylaşımda Norm Ender'i de etiketleyerek, "Norm Ender etiketinde, 'beat'imi çaldı" ifadelerini kullandı.

Şarkı ile ilgili bugün şok bir gelişme yaşandı. Online müzik platformu Spotify şarkıyı listesinden kaldırdı.

Şarkının Spotify'dan neden kaldırıldığıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Mekanın Sahibi şarkısının remix versiyonları ise gala Spotify'da yer alıyor.

Diğer rapçiler ise Norm Ender’in parçasının kaldırılması sonrasında şu yorumları yaptı.

Ben Fero;
Terzi kendi söküğünü dikemezmişşşş derler. Ama bu saatten sonra benim için, dikmesem de dikti derlerrrrr.

Khontkar;
E şarkı gitmiş

Şehinşah;
İçimin yağları eridi.

Keişan;
Mekanın sahibi geri gitmiş

Grogi;
Bebeleri pistten almışlar

Askerden yeni dönen Maestro ise askerde saçlarını kestirmesi ile şarkının kaldırılmasını esprili bir şekilde, “Tek giden saçlarım değilmiş” dedi.

 

Yorumlar