Anasayfa /  Foto Galeri

Nisan ayının ilk haftasında gelen zam listesi açıklandı!

2021'in son çeyreğinde başlayan ve 2022 yılında hız kazanan ekonomik dar boğazın sadece içerisinde bulunduğumuz Nisan ayının ilk 6 gününde fiyatlara zam olarak yansıması tek tek listelendi... İşte Nisan 2022'nin ilk 6 günü zamları...

Nisan ayının ilk haftasında gelen zam listesi açıklandı! - Sayfa 1

Türkiye, 2021’in ikinci yarısından beri ekonomik krizin yakıcı yüzüyle karşı karşıya. TÜİK verilerine göre dahi son 1 yıllık enflasyon oranı yüzde 60’ın üzerine çıkarken bağımsız araştırmacılara göre ise enflasyon oranı üç haneli rakamların üzerine çoktan çıkarak yüzde 150’ye yaklaştı.

Nisan ayının ilk haftasında gelen zam listesi açıklandı! - Sayfa 2

Ekonomik krizle birlikte halkın yükü de büyük bir hızla artıyor, temel tüketim maddelerinden birçok ürün ve hizmete kadar farklı kalemlerde büyük zamlar devreye giriyor. Sadece Nisan ayının ilk altı gününde farklı ürün ve hizmetlere fahiş oranlarda zamlar açıklandı.

İşte madde madde Nisan’ın ilk 6 gününde gelen zamlar...

Nisan ayının ilk haftasında gelen zam listesi açıklandı! - Sayfa 3

Nisan ayının ilk gününden itibaren geçerli olmak üzere konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 35, sanayide kullanılana yüzde 50, elektrik üretiminde kullanılana ise yüzde 44.3 zam yapıldı. AKP iktidarının Karadeniz’de doğalgaz bulunduğu müjdesini verdiği Ağustos 2020 tarihinden bu yana doğalgaza toplamda 9 kez zam yapılmış oldu.

Nisan ayının ilk haftasında gelen zam listesi açıklandı! - Sayfa 4

Elektrikte sanayi abonelerinin 1 Nisan'dan itibaren geçerli olan tarifesine yaklaşık yüzde 20 zam yapıldı.