Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Nisan Ayında 60 KPSS Puanıyla Memur Alımı Yapılacak

Devlet Kurumları kendilerine ait kurumsal internet siteleri üzerinden, Devlet Personel Başkanlığı'ndan, Basın İlan Kurumu'ndan yada Türkiye İş Kurumu üzerinden memur alımları gerçekleştirmektedir.

Abone ol
Abone ol 02 Nisan 2019 20:57

Bir kısmı daimi memur kadroları oluşurken bir kısmı ise sözleşmeli personel alımı yapılıyor.

HANGİ KURUMLARA PERSONEL ALIMI OLUYOR

DPB, İŞKUR veya diğer portallar üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarına göre;

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı KPSS şartsız sözleşmeli personel alacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yayımladığı duyurusunda bir proje kapsamında KPSS şartsız memur alımı yapılacak.

Çevre Bakanlığı'da ilgili birimlerinde görev vermek üzere sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı da KPSS puan sıralaması esasına göre memur, KPSS şartsız kamu işçisi alımı yapacağını açıkladı.

Tarım Kredi Kooperatifleri de 3 farklı Tarım Kredi Bölge Müdürlüğü'nde görevlendirmek üzere 60 KPSS ile personel alımı yapacağını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı kendisine ait internet sitesinden KPSS şartsız personel alacağını ilan etti.

KİMLER MEMUR OLABİLİR?

Devlet kurumlarında memur olarak çalışmak isteyen adayların sağlamaları gereken başvuru koşullarının başında Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan genel şartlar geliyor. Bu şartlar tüm adaylar için ortak olup herkes tarafından sağlanmalı.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkekler için askerlik durumu itibariyle; Askerlikle ilgisi bulunmamak, Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 657 sayılı Kanunun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucunda, atanmaya engel bir durum bulunmamak.

Bu genel şartların dışında adayların ayrıca alımlarda belirleyici rolde olan özel koşullara da haiz olmaları isteniyor.

Sözleşmeli kamu personeli alımında kamu kurumları adaylardan KPSS şartı talep edebilir. Halen başvuru süreci devam eden hem KPSS puanıyla hemde KPSS şartsız personel alımı yapan kurumlar bulunmakta.

Bununla beraber kurumlar adaylardan KPSS şartı, öğrenim şartı, deneyim şartı, yaş şartı, belge sertifika şartı gibi koşullar talep edebilir.


Yorumlar