Anasayfa /  Güncel

Nijeryalı çift, Rize'de dünyaevine girdi

Rize'de İngilizce öğretmenliği yapan Nijerya asıllı Olatunji Sunday Fasansa ile Deborah Aluwabukola Falekulo ülkelerinden yaklaşık 8 bin km uzaklıkta tanıştıkları Rize’de dünya evine girdi.

Abone ol
Abone ol 02 Nisan 2021 00:21

Nijerya asıllı Olatunji Sunday Fasansa (35) ile Deborah Aluwabukola Falekulo (27), öğrenim hayatlarını bitirdikten sonra iş hayatı için Rize’yi tercih etti.

RİZE'DE TANIŞTILAR, ARKADAŞ OLDULAR
İkisi de özel bir kolejde İngilizce öğretmeni olan çift yaşadıkları şehir Rize’de tanışarak arkadaş oldu. Arkadaşlıkları aşka dönen çift evlenme kararı alarak düğünlerini memleketleri Nijerya’da değil de yaşadıkları şehir Rize’de yaptı.

NİKAH SALONUNA YEREL DANSLARIYLA GİRDİLER
Rizeli dostları da onları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayarak nikahlarına şahitlik etti. Rize Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen törene çiftin arkadaşları ve öğrencileri katıldı. Pandemi nedeniyle düğün kısa sürse de çift salona ülkelerine ait yerel dansları yaparak girdi.

"RİZE İNSANI, SENİN İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR"
Türkiye’de bir çok ile gittiğini fakat doğası ve insan yapısı nedeniyle Rize’yi tercih ettiğini dile getiren Nijerya asıllı damat Olatunji Sunday Fasansa "Türkiye’de bir çok yere gittim. 2019’da Rize’ye geldim. Burayı çok seviyorum. Çünkü Rize doğa olarak çok güzel bir şehir ve hoşuma gidiyor. Rize’yi tercih ettik çünkü insanları çok iyi ve elinden geleni senin için yapıyorlar. Rize’de yaşıyoruz ve burada tanıştığımız için düğünü de burada yapma ihtiyacı duyduk" dedi.

"RİZE GELİNİ OLMAYI HİÇ HAYAL ETMEZDİM"
Rize’de evlenmeyi hiç aklına bile getirmese de bugün başına geldiğini ve halinden de çok memnun olduğunu dile getiren Nijeryalı gelin Deborah Aluwabukola Falekulo ise "Harika hissediyorum. Rize gelini olmak, Rize’de evlilik yapmak benim için çok iyi bir tecrübe oldu, onun için harika oldu. Hiç hayal etmezdim, düşünmezdim Rize’de evlenmeyi ama şimdi oldu" ifadelerini kullandı.

"EV ARARKEN DOST OLDUK"
Fasansa’nın adres sormasıyla başlayan dostluğun ardından Rize’deki en iyi arkadaşlarından biri olan iş adamı Özgür Özyılmaz da "Arkadaşımız caddede gezerken ev arıyordu. Biz de gördük onu sohbet ettik. Yardımcı olduk ev bulmasına. Yaklaşık 1 buçuk yıl önce tanıştık kendisiyle. Evlenmeye niyeti vardı, düğün hazırlıklarını da yaptık. Kendisi burada bir özel okulda çalışıyor, öğretmenlik yapıyor. Bir an önce evlenmek istediler. Burada da evlendiler" şeklinde konuştu.

Etiketler Rize
Yorumlar