Anasayfa /  Foto Galeri

Nezle ile koronavirüs arasında nasıl bir fark var?

Koronavirüsün en önemli belirtisinin kuru öksürük ve ateş olduğu belirtilmişti. Mevsim geçişleri sebebiyle alerjisi olanlar son dönemde yaşadığı kuru öksürük, burun akıntısı gibi belirtileri korona virüsten ayırt etmenin yollarını arıyor. Peki nezle ile koronavirüs arasında nasıl bir fark var?

Nezle ile koronavirüs arasında nasıl bir fark var? - Sayfa 1

Dr. İbrahim Çelik, son dönemde ortaya çıkan nefes darlığı ve öksürük gibi belirtilerin yalnızca koronavirüs değil bahar alerjisi nedeniyle de olabileceğini söyledi. Alerjiyle koronavirüsün karıştırılmaması gerektiğini, aralarındaki tek farkın ateş belirtisi olduğunu vurgulayan Çelik, "Nefes darlığı, öksürük ve ateş varsa o zaman 184 Koronavirüs Danışma Hattı'nı arayarak bilgi alabilirsiniz" dedi.

Nezle ile koronavirüs arasında nasıl bir fark var? - Sayfa 2

Dünyaya yayılan ve Türkiye'de de görülen koronavirüs, nefes darlığı, kuru öksürük, burunda tıkanıklık ve ateş gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarına yol açıyor. Mart ve haziran ayları arasında doğadaki ağaçların çiçek açmasıyla nefes darlığı, öksürük ve boğaz ağrısı gibi alerjik belirtilerin de sık sık görüldüğünü anlatan Dr. İbrahim Çelik, koronavirüs şüphesiyle son dönemde çok sayıda kişinin endişe yaşamaya başladığını anlattı.
 

Nezle ile koronavirüs arasında nasıl bir fark var? - Sayfa 3

'TEK FARK ATEŞ BELİRTİSİ'

"Havaların ısınmasıyla beraber doğada bitkiler çiçek açtığı için çiçek tozları da çok fazla" diyen Dr. İbrahim Çelik, "Bu dönemde alerji nedeniyle nezle, grip alerjik rinit belirtilerine sıkça rastlıyoruz. Bunların belirtileri koronavirüse biraz benzese de aralarında çok fark vardır.

Nezle ile koronavirüs arasında nasıl bir fark var? - Sayfa 4

Alerjisi olan kişilerde nefes darlığı, burun akıntısı, boğaz ağrısı belirtileri verebilir. Tek farkı ise genellikle ateş belirtisidir. Alerjik öksürüklerde, hapşırıklarda ve boğaz ağrılarında ateş yoktur. Ateş olmadığı durumlarda hemen endişelenmemek gerekir" diye konuştu.