Anasayfa /  Magazin

Nez kimdir, kaç yaşında? Nez evli mi? Şarkıcı Nez nereli?

Tv8 ekranlarının sevilen yemek yarışması Masterchef'e, bir döneme şarkılarıyla damga vurmuş olan Nez katıldı. Ardından şarkıcının hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 15 Ocak 2023 13:00

Tv8 ekranlarının sevilen yemek yarışması Masterchef'e, bir döneme şarkılarıyla damga vurmuş olan Nez katıldı. Ardından şarkıcının hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. İşte detaylar...

Nezihe Kalkan veya tanınan ismiyle Nez 15 Mart 1979'da Bakırköy'de doğdu. 44 yaşındaki şarkıcı, 2000'li senelerin başında seslendirdiği Sakın Ha adlı şarkısı ve şarkı eşliğinde yaptığı dansı nedeniyle "yerli Shakira" olarak tanınıp kısa sürede meşhur olmuştur.

Beş yaşındayken ailesi ile birlikte İngiltere'ye taşındı. İlk ve ortaokulu İngiltere'de tamamladıktan sonra Türkiye'ye geldi ve lise eğitimini İstanbul Bahçelievler Adnan Menderes Anadolu Lisesi'nde tamamladı. İngiltere'de psikodrama bölümünü kazandı ancak tamamlamadan Türkiye'ye geri geldi.

1997'de İstanbul'a taşındı. 1998-2000 seneleri arası Raks müzik şirketi sanatçıları için vokalistlik yaptı. 2001 senesine kadar kadar pek çok reklam müziği seslendirdi; Hürriyet gazetesi'nin hafta sonu eki reklamındaki sesi ile hafızalara kazındı. Ses dergisi tarafından düzenlenen bir şarkı yarışmasında Türk müziği alanında birincilik elde etti.

Bir akşam Işın Karaca'ya, dört ay Serdar Ortaç'a vokal yaptı. 2000 senesinde Parkorman'da verdikleri bir konserde Harem adlı müzik grubuna katıldı; bu grupla Çırağan Sarayı'nda bulunan 'Q Jazz Bar' isimli kulüpte konserler verdi. Bir zaman sonra Harem'den ayrıldı; darbukayla DJ ritimlerini karıştıran ve sekiz kişiden oluşan Turkish Delight adlı müzik grubunu kurarak solistliğini üstlendi.

Hakan Uzan'ın ve Uzan Grubu'nun firması Erol Köse Production'ın desteğini alan Nez, 2002 senesinde kendi ismini verdiği Nez adlı ilk albümünü çıkardı. Turkish Delight, Sakın Ha ve Her Şey Boş isimli şarkıları ve kalça dansı yaptığı kliple popüler oldu. Albümdeki müzik tekno, newage altyapıların üzerine Türk perküsyonları ve Nez'in Türkçe veya İngilizce söylediği vokalden  oluşmaktadır. Sakın Ha, Raffaella Carra'nın A Far L'amore Comincia Tu şarkısının bir uyarlaması olan ve Türkiye'de eski bir Ajda Pekkan şarkısı olarak tanınan bir şarkıdır. Sözleri Ülkü Aker'e ait olan bu şarkıya Nez, konuşma tarzı ile İngilizce kelimeler eklemiştir.

Şarkıcı, 2005 senesine kadar Uzan ailesi ile birlikte çalıştı. Uzan'lar ile yaptığı sözleşme ve sanatçılık faaliyetlerinin hakları, 2003 senesinde Uzan Grubu 'nun mallarına el konulup TMSF'ye devredilmesinn ardından ihaleye çıktı. 2012 senesinde sözleşmeyi ve sanatçılık haklarını 75 bin 640 TL'ye kendisi satın aldı. 2009'da Sıkı Dostlar isimli komedi dizisinde oynayan Nez, 2006 yılında %100 Nez adlı ikinci albümünü, 2011 yılında Nez Zamanı, 2013 yılında Nez Retro Turca adlı EP albümlerini, 2017'de Senin Annen Olamam Ben ve 2021'de Titanium adlı teklileri çıkardı. 2022 senesinde Bruce Lee adlı tekli çalışmasını yayınlamıştır.

NEZ EVLİ Mİ, ÇOCUĞU VAR MI?

Nez olarak bilinen asıl adı Nezihe Kalkan olan ünlü şarkıcı, yerli ve yabancı şirketlere danışmanlık hizmeti veren Biz İletişim'in Yönetim Kurulu Başkanı Berna Nuri Süer ile 31 mart 2007 da evlendi fakat çift Şubat 2008 de ayrıldı.

NEZ BURCU, BOYU, KİLOSU...

1,58 metre boyundaki ve 55 kg ağırlığındaki şarkıcının burcu Balıktır.

Yorumlar