Anasayfa /  Foto Galeri

Netflix'İn ilk Türk filmi yarına tek bilet yayınlandı!Merak edilenler

Netflix’in Türk yapımı ilk orijinal filmi olan ‘Yarına Tek Bilet” gösterime girdi. Ozan Açıktan’ın yönettiği ve Dilan Çiçek Deniz ile Metin Akdülger’in başrollerini paylaştığı film konusu neredeyse tamamı bir tren yolculuğunda geçen bir aşk filmi. Yönetmen ve oyuncularla bu ilk bakışta küçük ama derinine indikçe içerdiği hayalleriyle büyük filmi sizler için konuştuk. İşte röportajın bölümleri...

Netflix'İn ilk Türk filmi yarına tek bilet yayınlandı!Merak edilenler - Sayfa 1

Netflix'İn ilk Türk filmi yarına tek bilet yayınlandı!Merak edilenler

İstanbul’dan İzmir’e giden bir trendeyiz. YHT (yüksek Hızlı Tren) değil, yani yolculuğumuz tüm gece sürecek. Tesadüfen aynı kompartına düşen Leyla ve Ali’nin yolculuğuna eşlik etmek üzere buradayız. Onların kafalarında ayrı ayrı hesaplar, farklı ajandalar var ama bilmedikleri şey aslında ne kadar da ortak noktalarının olduğu ve tüm bunların bu gece açığa çıkacağı. Ozan Açıktan’ın yönettiği “Yarına Tek Bilet” sinemamızda örneklerine fazla rastlanmayan türden bir yol filmi. her yol filmi gibi yolculuk sürecinde karakterler dönüşüyor, yeni kararlar alıyor ve belki de geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıktıklarını fark ediyor. Açıktan ve filmin iki oyuncusu Dilan Çiçek Deniz ve Metin Akdülger’e, elbette karantina koşullarında, uzaktan sorularımızı yönelttik… İyi yolculuklar.

Netflix'İn ilk Türk filmi yarına tek bilet yayınlandı!Merak edilenler - Sayfa 2

DİLAN ÇİÇEK DENİZ: 'OKUDUM, YAZDIM, DAHA ÇOK YAZDIM'
‘Yarına Tek Bilet’ filmi sizi hangi açılardan heyecanlandırdı, neden bu filmde oynamak istediniz?

Ozan (Açıktan) filmin hikayesini daha ilk anlattığında kabul ettim. Duyduğum şey beni hemen içine çekti. Beraber bir işe başlıyor gibi değil de Ozan’ın hayaline ortak oluyormuş gibi hissederek başladım çalışmaya. Senaryo ilmek ilmek örülmüş gibi çok güzeldi, gerçekti ve karakterler bizden birileriydi.

Netflix markası seçiminizde etkili oldu mu?

Biz başta vizyon filmi düşüncesiyle yola çıktık. Daha sonra filmin yapımcıları PToT ve OG Medya, Netflix ile anlaştı. Bu Türk Sineması adına da önemli bir iş birliği oldu. ‘Yarına Tek Bilet’ böylece hem Türkiye’den çıkan ilk “Netflix Orijinal” filmi olacak hem de Türkiye ile birlikte 190 ülkede yayınlanacak.

Netflix'İn ilk Türk filmi yarına tek bilet yayınlandı!Merak edilenler - Sayfa 3

Filmde oynadığınız karakteri kendinize yakın buldunuz mu? Ya da şöyle soralım, ona bir öneride bulunmak isteseniz, ne söylerdiniz?

Karakteri oluştururken kendimden de bir şeyler katmaya çalıştım, karakter olarak onunla benzer yönlerimiz var fakat hikâyesel olarak Leyla’yla bambaşka şeyler yaşadık. Leyla’ya tavsiyede bulunmak istersem; ilişkisine yönelik bir takım tavsiyelerde bulunabilirdim ya da bulunmayabilirdim. Bulunmazdım sanırım.

Netflix'İn ilk Türk filmi yarına tek bilet yayınlandı!Merak edilenler - Sayfa 4

Metin Akdülger ile uyumlu bir ikili oldunuz mu sizce?

Çok uzun bir hazırlık sürecimiz oldu. Ozan Açıktan filme hazırlanmak adına ikimizi de ayrı ayrı çok doğru yönlendirdi. Bu yüzden sete girdiğimizde Leyla ve Ali olarak girdik.

Çok uyum sağladığımızı düşünüyorum ki bu da filme yansıdı. Çalışma arkadaşı olarak da Metin gerçekten benim için çok değerli bir yol arkadaşı oldu.

Ozan Açıktan ile çalışmak nasıl bir deneyimdi? Oyuncu-yönetmen uyumunuz istediğiniz gibi miydi, yoksa size ters gelen yönleri oldu mu?

Büyülü bir deneyimdi. Aslında Ozan’la biz iki senedir reklam kampanyasında çalışıyorduk ve bu yüzden birlikte bir set tecrübemiz vardı. Ancak tabi ki bir onunla uzun metrajda çalışmak ayrıcalıklı bir deneyim.