Anasayfa /  Foto Galeri

Nehrin ortasındaki genç kız vatandaşları fena korkuttu! Görenler şaştı kaldı...

İspanya'daki bir kasabada nehrin kenarından geçen vatandaş, gördüğü genç kız yüzüyle endişelendi. Gel-gitlerle birlikte bir görünüp bir kaybolan yüzü yapan sanatçı, insanlara eylemlerinin kendilerini batırabileceğini ya da gün yüzüne çıkarabileceğini söylemek istediğini söyledi.

Nehrin ortasındaki genç kız vatandaşları fena korkuttu! Görenler şaştı kaldı... - Sayfa 1

İspanya'nın Bilbao kasabasında insanlar geçen perşembe günü nehrin yakınından geçerken dehşete düştü. Meksikalı sanatçı Ruben Orozco'nun nehre bıraktığı genç kız yüzü, gel-gitlerle birlikte bir görünüp bir kayboluyor.

Nehrin ortasındaki genç kız vatandaşları fena korkuttu! Görenler şaştı kaldı... - Sayfa 2

MESAJ VERMEK İSTEMİŞ
Meksikalı sanatçı Ruben Orozco, yaptığı genç kız yüzüyle görenleri korkutuyor. Sanatçının yaptığı yüz İspanya'nın Bilbao kasabasındaki bir nehre bırakıldı. Baskça dilinde Bihar yani "Yarın" ismini alan eser 120 kilo ağırlığında. Sanatçı eseriyle insanlara eylemlerinin kendilerini batırabileceğini ya da su üstünde tutabileceğini söylemeye çalışıyor.

Nehrin ortasındaki genç kız vatandaşları fena korkuttu! Görenler şaştı kaldı... - Sayfa 3

"BANA ÜZÜNTÜ VERİYOR"
Kasaba sakini Triana Gil, "İlk başta yüzün sudan bir anda çıkması beni ürküttü ve strese soktu ancak şimdi bana üzüntü veriyor'' dedi. Adını Maria olarak veren başka bir izleyici, başlangıçta heykelin trajik bir geçmiş olayın anıtı olduğunu düşündü. Maria, "Bugün meselenin bu olmadığını öğrendim, ama bence insanlar her biri ona kendi anlamını verebilir" şeklinde konuştu.