Anasayfa /  Foto Galeri

Ne zaman emekli olurum | Emeklilik tablosu ile emeklilik zamanını öğren

Ne zaman emekli olurum | Emeklilik tablosu ile emeklilik zamanını öğren - Sayfa 1

Ne zaman emekli olurum | Emeklilik tablosu ile emeklilik zamanını öğren

Ne zaman emekli olurum | Emeklilik tablosu ile emeklilik zamanını öğren - Sayfa 2

Çalışanların en büyük merakları işe giriş tarihlerine ve ödedikleri primlere göre ve yaşa göre ne zaman emekli olacakları. SSK’lı çalışan kadın ve erkek çalışanların işe giriş tarihine, ödediği prim gün sayısına ve yaş şartına göre ne zaman emekli olacağını tablo halinde haberimizde. Tabloya bakarak, ne zaman ve hangi şartlarda emekli olacağınızı kolayca bulabilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum | Emeklilik tablosu ile emeklilik zamanını öğren - Sayfa 3

Sosyal güvenlik alanında yapılan düzenlemeler emeklilik koşullarını da değiştirdi. İşe başlama tarihine göre üç önemli tarih var. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlar, 8 Eylül 1999 ila 30 Nisan 2008 arasında sigortalı olanlar ve 30 nisandan sonra sigortalı olanların emeklilik şartları farklı. SSK’lı çalışanlar, tabloya bakarak ne zaman emekli olacaklarını hesaplayabilir.

Ne zaman emekli olurum | Emeklilik tablosu ile emeklilik zamanını öğren - Sayfa 4

EMEKLİLİK İÇİN 3 ŞART Genel olarak emeklilik için gerekli şartlara değinecek olursam; belirli bir süre sigortalı olmak -ki, burada işe giriş tarihi önemli ve bu süre kadın çalışan ile erkek çalışana göre değişiyor-, yine belirli süre Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) prim ödenmiş olmak ve gerekli yaşı doldurmuş olmak gerekiyor. Emeklilik için bu üç koşul şart. Bunlardan biri bile eksik olsa, emekli olunamıyor. Prim gün sayısını doldursanız bile yaşınız tutmuyorsa emekli olamazsınız. Aynı şekilde prim sayısı dolmuş olsa bile yaşınız tutmuyorsa emekli olamıyorsunuz, yaşı bekliyorsunuz.