Anasayfa /  Popüler

3. havalimanı nerededir, nasıl gidilir? 3. havalimanı ne zaman açılacak?

Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan 3. Havalimanı nerededir? 3. Havalimanına nasıl gidilir? Çalışmaları hızla devam eden 3. havalimanının açılış tarihi ne zaman? İstanbul yeni Havalimanı Haritası ve yol tarifi öğrenmek için haberimizden yararlanabilirsiniz.

Abone ol
Abone ol 07 Ocak 2018 18:55

Türkiye'nin dev projesi 3. Havalimanı çalışmaları büyük hızla devam ediyor. Başbakan binali yıldırım 3 . Havalimanın açılışıyla ilgili tarih verdi. İstanbul yeni Havalimanı haritası ve yol tarifini öğrenmek için haberimizden yararlanabilirsiniz... 

3.Havalimanı Nerede Yapılıyor

İstanbul’un hatta Avrupa’nın mega yatırımları arasında olan ve son dönemlerin en çok merak edilen projelerinden olan 3.Havalimanı nerede sorusu da oldukça merak konusu olmaktaydı. 2013 yılında ihalesi yapılan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olan 3. Havalimanı ihalesi 22 milyon Euro gibi rekor bir ihale bedeli ile yap işlet devret sistemi ile İGA yatırımcılarının oluşturduğu Cengiz, Mapa, Limak, Kolin, Kalyon Ortak Girişim Grubu(OGG)’na verilmiştir. 6 ayrı pistten oluşan ve ortalama 150 milyon yolcu taşıma kapasitesi bulunacak olan 3.Havalimanı projesi bitimi ise 2018 yılında olacaktır.

Başbakan Yıldırım: "3. Havalimanı 2018 yılı 26 Şubat'ta açılacak"

 Avrasya Tüneli'nin açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 3. Havalimanı'nın 2018 yılı 26 Şubat'ta açılacağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım Avrasya Tüneli açılışında yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin 90. yıldönümünde asrın projesi Marmaray'ı hizmete aldık. Geçtiğimiz haziranda Osman Gazi Köprüsü, ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsü. İnşallah yeni havalimanımızı 2018 yılının 26 Şubatı'nda devreye almış olacağız" ifadelerini kullandı. 


Yorumlar