Anasayfa /  Spor

Dev maçta gülen taraf Boston Celtics oldu!

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-off'ları Doğu Konferansı final serisinin 5. maçı oynanmadan önce seride 2 - 0 'dan geri dönüş yaparak seriyi 2 - 2'ye getiren Cleveland Cavaliers NBA Doğu Konferansı final serisi 5. maçında Boston Celtics'in etkili oyununa karşılık veremedi ve Boston, Cavaliers'ı 96-83 yenerek seride durumu 3-2 yaptı.

Abone ol
Abone ol 24 Mayıs 2018 11:56

Boston Celtics, son 3 yılın NBA finalisti Cleveland Cavaliers ile seyircisi önünde oynadığı Doğu Konferansı finali 5. karşılaşmasını 96-83 kazandı. Celtics böylece bu sezon sahasındaki 10. play-off maçında da galip ayrıldı. Maça etkili başlayan Lebron ve ekibi ilk periyodun ilk molasına Kevin Love'ın 8 sayı, 3 ribaund'luk performansıyla 12 - 9 önde girdi. Mola dönüşü taraftarının desteğini alan Boston sıkı savunma ve etkili hücum anlayışla ilk periyodu Boston (32) - Cavs (19) 13 sayılık farkla önde kapatmayı başardı. Maçın sonuna kadar da etkili oyununu  devam ettiren Boston Celtics 96-83 skorla seri'de durumu 3 - 2 'ye getirdi.

Serrinin 5.Maçındaki Beşler

Cleveland Cavaliers = Kevın Love, Jr Smıth, Tristan Thompson, George Hiil, Lebron James

Boston Celtics: Jayson Tatum, Al Horford, Terry Rozier, Jaylen Brown, Aron Baynes

Celtics'in çaylak oyuncusu Jayson Tatum, 24 sayı, 7 ribaunt ve 4 top çalmayla takımını sürükledi. 15 sayı, 12 ribauntla "double double" yapan Al Horford ve 17 sayı kaydeden Jaylen Brown, galibiyette önemli rol oynadı.

Cavaliers'ta LeBron James'in 26 sayı, 10 ribaunt, 5 asistlik performansı mağlubiyeti önleyemedi. Kevin Love ise 14 sayı, 7 ribauntla mücadele etti. Serinin 6. maçı, 26 Mayıs Cumartesi günü Cavaliers'ın sahasında oynanacak.

Maçta Ortalık Karıştı!

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-off'ları Doğu Konferansı final serisinin 5. maçında 2.periyot başında bir anda ortalık karıştı. Ribaund mücadelesi sırasında Boston'lı Marcus Morris, Cavaliers'lı Larry Nance Jr.'ın düşmesine neden oldu. Yerde yatan rakibine söylemlerde bulunan Morris, Larry Nance Jr tarafından iktirildi. Maçın hakemleri bu pozisyon için yaklaşık 5 dakika karar veremedi. 

İşte Serinin 5.Maçında Yaşanan O Pozisyon;

Bu poziyonda maçın hakemleri  Rozier, Morris ve Nance birer teknik faul kararı verdiler. Boston'lı Rozier'de olaylara karıştığı için teknik faul'den nasibini aldı.

 Cleveland Cavaliers - Boston Celtics NBA Final Serisinin 6. maçı hangi kanalda? Saat kaçta?

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics, NBA Play Off maçı 26 Mayıs Cumartesi günü S Sport, kanalından yayınlanacak. Maçın başlama saati 03:30. Karşılaşmayı izleyebileceğiniz platform ve kanal bilgilerini aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.






S Sport


Tivi Bu Kanal 74




Digiturk Kanal 85


D - Smart Kanal 78












TRHABERLER ÖZEL - MEHMET MERT ALTINUÇ






Yorumlar