Anasayfa /  Foto Galeri

NASA beslenme uzmanından koronavirüse karşı sağlıklı beslenme önerileri

NASA'nın eski Beslenme Danışmanı Dr. Caroline Apovian, koronavirüs ile mücadelede bağışıklığı artıracak tavsiyelerde bulundu.

NASA beslenme uzmanından koronavirüse karşı sağlıklı beslenme önerileri - Sayfa 1

Koronavirüs ile mücadelede en önemli etkenlerden biri de virüsle savaşabilecek güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak. Koronavirüs her yaştan insanı tehdit ediyor ancak 40-50 yaş üstündekilerin özellikle bağışıklık sistemine dikkat etmesi gerekiyor. Bunun için uzmanlar, sağlıklı yaşamın vazgeçilmezleri olan doğru beslenme, sağlıklı uyku ve egzersize bir kez daha dikkat çekiyor.

NASA beslenme uzmanından koronavirüse karşı sağlıklı beslenme önerileri - Sayfa 2

NTV'nin haberine göre NASA’nın eski Beslenme Danışmanı ve Boston Tıp Merkezi profesörlerinden Dr. Caroline Apovian, bu süreçte doğal yollardan D vitamini almanın önemini vurguluyor. Normal şartlarda D vitamini almak için en büyük kaynak güneş. Ama hep kış mevsimi hem de evlerdeki izolasyon nedeniyle bunun yerine ton balığı gibi güçlü D vitamini kaynaklarına yönelmek gerekiyor. Doktor Apovian, koronavirüs ile savaşta güçlü bağışıklık sistemi için şu önerilerde bulunuyor...

NASA beslenme uzmanından koronavirüse karşı sağlıklı beslenme önerileri - Sayfa 3

Aldığınız yüksek dozlu vitaminlere dikkat edin. Koronavirüs gibi patojenlerle temas ettiğiniz durumda, aldığınız vitaminler sizi korumayacaktır. Aksine, yoğun dozajlı vitaminler sağlığınıza zarar verebilir.

NASA beslenme uzmanından koronavirüse karşı sağlıklı beslenme önerileri - Sayfa 4

Alacağınız vitamin takviyelerinin aksine, D vitamini bu süreçte vücudunuzun direncini artırır. Araştırmalara göre, bir vücudun virüslerle savaşabilmesi için D vitaminine ihtiyacı vardır. Alacağınız D vitamini sizi corona virüsü kapmaktan korumasa da vücut direncini artıracağı için tedavi sürecinin kolaylaştırabilir.