Anasayfa /  Foto Galeri

NASA açıkladı: Dünya'ya yaklaşıyor! 800 kat daha güçlü

NASA'nın bildirdiğine göre, dev bir asteroit gelecek ayın sonunda gezegenimize yaklaşacak. Bilim insanları, 2018 AH adlı bu gök cisminin, Dünya'ya çarması halinde, gezegenimizde çok büyük bir insani ve maddi yıkım yaşanacağı konusunda uyardı. Araştırmacılar, asteroidin 30 Haziran 1908’de Sibirya’nın Tunguska bölgesine düşen ve 12 megatonluk bir patlamaya neden olan meteora eşdeğer bir hasara yol açabileceğini açıkladı.

NASA açıkladı: Dünya'ya yaklaşıyor! 800 kat daha güçlü - Sayfa 1

Peki, 2018 AH Dünya'ya çarparsa neler yaşanacak?

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) asteroit izleyicisine göre, Washington Anıtı büyüklüğünde büyük bir göktaşı  Aralık ayı sonlarında Dünya'ya doğru yola çıkacak. Eğer bu asteroit, Dünya’ya çarparsa atom bombasından çok daha büyük bir yıkıma neden olacak.

NASA açıkladı: Dünya'ya yaklaşıyor! 800 kat daha güçlü - Sayfa 2

TARİH BELLİ OLDU

The Jerusalem Post'un bildirdiğine göre, 2018 AH olarak bilinen bu asteroidin yaklaşık 190 metre genişliğinde olduğu tahmin ediliyor ve 27 Aralık'ta Dünya'nın çok yakınından geçecek.

NASA açıkladı: Dünya'ya yaklaşıyor! 800 kat daha güçlü - Sayfa 3

Bununla birlikte 2018 AH, 2018'de,Dünya'dan Ay'a olan mesafenin dörtte üçü olan 296 bin 758 km'lik bir mesafede gezegenimizin  yanından uçtu. Loşluğu nedeniyle fark edilemedi ve bu nedenle bilim insanları onun geldiğini görmediler.

O zamandan beri, bu büyüklükteki hiçbir asteroit Dünya'ya bu kadar yaklaşmadı.

NASA açıkladı: Dünya'ya yaklaşıyor! 800 kat daha güçlü - Sayfa 4

2018 AH DÜNYA’YA ÇARPARSA NELER YAŞANACAK?

Bilim insanları, Dünya’da daha önce benzer bir olay yaşandığı için, 2018 AH’nin  gezegenimize çarpması durumda neler yaşanabileceği net bir şekilde tahmin edebiliyorlar.