NALAN  ABLA

Son yazımda; kimilerinin kitabı (da) bir silah olarak kullanmak suretiyle çaresizlik içindeki insanların sırtından para kazanmalarını konu etmiştim. Doğru gözlem ve değerlendirmelere dayanan bir makale olsa da; kitabın evrildiği durum, yazı yayımlandığından bu yana kemirmekteydi beynimi!. Öyle ya! İflah olmaz bir kitapsever olarak ihanet içinde hissettim kendimi..

Kapanmanın da psikolojilerimizi baskı altına aldığı günlerde kıvranırken imdadıma portalımızın yazarlarından dostum Ali Özev yetişti. Arayı uzatmadan görüşüp dertleşiriz. İki gün önce Nalan Türkeli isminden bahisle açtı konuyu. Nalan Abla’yı anlattı. O anlattıkça bende ‘ Yahu nasıl atlamışım böyle bir insanı ‘ mahcubiyeti de eklendi sıkıntıma. Ta ki Nalan Abla’yla telefonda konuşana kadar.

Nalan Türkeli.. 1959 Ordu doğumlu.. ( Kendisi Dünya İnsanıyım diyor ) Şartlar 1973’te İstanbul’a savurmuş. Burada da yolunda seyretmemiş Nalan Abla için hayat.. Pes etmemiş ama; sımsıkı sarılmış yaşama.. Sokakta işportacılık yapıyor. Emeğiyle, alın teriyle kazanıyor parasını.. Kimseye eyvallahı yok.. Şimdi sıkı durun!. Nalan Abla onca zorluk içinde kitap yazıyor.. Evet evet.. Yanlış okumadınız kitap yazıyor.

Beşinci kitabının vitrinlerde, internette yerini alması salgın nedeniyle biraz geciktiyse de; daha önce kaleme aldığı dört kitabı var. Hatta ‘ Varoşta Kadın Olmak ‘ kitabı Fransızcaya çevrilmiş, bu ülkede belgeseli yapılmış. Can Ataklı dahil ünlü televizyon proğramcılarına konuk olmuş. Başta da yazdığım gibi ben tanımakta gecikmişim..

Bilmeden büyük bir iyilikte bulunuyordu bana Nalan Abla!. İstemeden de olsa; bir yazımda hak etmediği bir rolünü anlattığım kitaptan özür dilemek anlamında fırsat sunmuştu..

Hemen araştırmaya koyuldum. Edinebildiğim kadar bilgi edindim hakkında.. En sonunda da ‘ Nalan Abla merhaba ‘ diyerek telefonda iletişime geçtim. Kendimi tanıttım elbet. Ali’nin selamını ilettim. Sosyal Medyada ekledik birbirimizi. Terbiyemizi bilen bilir!. ‘ Yazabilir miyim seni abla? ‘ soruma da olumlu yanıt alınca davrandım kaleme!.

Dostlarım.. Ülkemizde yazarak hayatını kazanan insan sayısı çok az maalesef. Nalan Abla da yazıyor ama; kitaplarından gelen telifle yaşamını idame ettirmesi olası değil!. O işportacılık yapmaya devam ediyor.. ‘ Yaşamak Direnmektir ‘ isimli kitabı salgın kaynaklı gecikmeyle bir haftaya kadar vitrinlerde ve internet tabanlı mağazalarda yerini alacak.

‘ Varoşta Kadın Olmak ‘, ‘ İki Hayat ‘ , ‘ Düşlerimde Sen de Varsın ‘ ve ‘ Dilli Don ‘ isimlerini taşıyan dört kitabı halen satışta. Yazıma noktayı koyduktan hemen sonra ben hepsinden siparişimi vereceğim. Nalan Abla’ya destek olmak son sırada geliyor aslında.. Bu güçlü kadını daha iyi tanımak istiyorum.. Okuduktan sonra eminim O’nun yazdığı satırlar bana destek olacak..

Ohh! Kitaplara karşı görevimi yapmış olmanın hafifliği ve huzuru var şimdi üzerimde.. Merakla siparişini vereceğim kitapları bekleyeceğim..

Siz merak etmiyor musunuz Nalan Abla’nın kitaplarını?..

Yorumlar