Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Nagehan Alçı'dan Fazıl Say'a: Şuursuz, despot!

Habertürk yazarı Nahgehan Alçı, ünlü piyanist Fazıl Say hakkında eleştirilerini yazdı. Alçı, müzisyen Say’ı eleştirilere tahammülü olmayan ‘despot” biri olarak işaret etti

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 12 Ağustos 2022 10:20

Ekrem İmamoğlu'nun bir kaç ay önce düzenlediği Karadeniz turunda gazeteci Nagehan Alçı'nın da olması büyük tepki çekmişti. 

"ALAY MI EDİLİYOR BİZLERLE?"
İmamoğlu, aylar sonra Nagehan Alçı'ya röportaj verince ünlü Piyanist Fazıl Say tarafından eleştiri bombardımanına tutuldu. 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağı iddia edilen İmamoğlu, Fazıl Say'ı oldukça kızdırdı.

Twitter hesabından İmamoğlu'nu hedef alan Say, "Aday filan asla göstermemeli. CHP, alay mı ediliyor bizlerle?" dedi.

Gazeteci Alçı, Fazıl Say'ı Habertürk'teki köşe yazısında eleştiri bombardımanına tuttu. 

İşte Alçı'nın yazısından bazı bölümler;

“TİPİK BİR DESPOTİK ORTADOĞU ZİHNİYETİ”

Daha önceki hiçbir sataşmasına cevap vermedim. Şuursuz ithamlarla muhatap olmak istemedim. Ama artık yeter! Bu konuyu yazmanın zamanı geldi…

Başarılı bir piyanist olmakla birlikte siyasi bilinci çok kısıtlı, sisteme muhalif gözüken ama sonuna kadar mevcut rejime faydalı Fazıl Say gerçeğini ifşa etmek şart oldu.

Say'ın iki nazik müzik eleştirmeni Serhan Bali ve Feyzi Erçin'e yönelik son derece kaba, tahammülsüz ve çirkin tavırları geçen ay sosyal medyada gündem oldu, görmüşsünüzdür.

O olayda Fazıl Say, nezaket dolu ufacık entelektüel eleştiriye bile toleransı olmayan, son derece tipik bir despotik Ortadoğu zihniyetine sahip olduğunu ispatladı.

Benim eşimin de amcası olan ve Say'ı bu ülkede hiç kimse tanımazken, 90'ların başında bile kendisine hep büyük destek vermiş, Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde sık sık onu topluma anlatmış duayen müzik eleştirmeni Prof. Dr. Önder Kütahyalı da eğer hayatta olsaydı eminim Fazıl Say'ın kıymetli müzik eleştirmenlerini aşağılayan çirkin tavırlarını tenkit eden bir yazı yazardı. Ben bugüne kadar Say hakkında hiç olumsuz yazmadıysam biraz da merhum Önder Kütahyalı'nın hatırasına saygımdandır…

"BENİ BAHANE EDEREK İMAMOĞLU'NA SALDIRIYOR"
Fakat maalesef Fazıl Say, Ekrem İmamoğlu ile yaptığımız Karadeniz seyahatinden beri kontrolsüz ve agresif tavırlarına devam ediyor. Beni bahane ederek sürekli İmamoğlu'na saldırıyor.

“ORTAOKUL SEVİYESİNDEKİ TROLLER GİBİ”
Bir insan birbirilerine tamamen zıt siyasi ideolojiye sahip, neredeyse hiçbir ortak yanları olmayan Canan Kaftancıoğlu ve Ersan Şen'i nasıl aynı anda över?

Ersan Şen ne demişti hatırlamıyorum ama Şen ile büyük oranda aynı ideolojik çizgide olan Ümit Özdağ, Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasını desteklemişti. Şen de böyle demişse şaşırmam.

Fazıl Say işte politik ve entelektüel açıdan bu kadar şuursuz bir insan. Başarılı bir piyanist olması ayrı, bu yazdıkları ancak ortaokul seviyesinde trollerin yazdıklarıyla kıyaslanabilir.

Yorumlar