Anasayfa /  Foto Galeri

Mutsuzluğa inat mutlu olmak için yapabileceğiniz 13 şey

Mutsuzluğa inat mutlu olmak için yapabileceğiniz 13 şey - Sayfa 1

Maalesef ki günümüzde en zor ‘elde edilebilen’ şey mutlu olmak. Ama işin aslında, mutlu olmak çok küçük ve çok basit detaylarda gizli. Yeter ki mutlu olmak isteyin, mutluluğu elde etmeniz bir, belki iki, maksimum beş dakika uzağınızda. Umarız ki siz de kendinize bu listede mutlu olmak için çok güzel sebepler bulursunuz!

Mutsuzluğa inat mutlu olmak için yapabileceğiniz 13 şey - Sayfa 2

1. Kitap okuyun İster evinizde, ister kütüphanede, ister bir kitap kafede, her şeyi, hayatın karmaşasını geride bırakarak bir kitap okuyun. İster daha önce okuduğunuz ve çok sevdiğiniz bi’ kitabı tekrar okuyun, ister uzun zamandır okumak isteyip de okuyamadığınız o kitabı okuyun. Mutluluk bi’ paragrafta saklı, okuyun ve mutlu olun, işte bu kadar basit!

Mutsuzluğa inat mutlu olmak için yapabileceğiniz 13 şey - Sayfa 3

2. Çok, kolay ve tutamayacağınız sözler vermeyin Söz vermek beraberinde bir sorumluluk getirir. O yüzden ne olursa olsun, başkası için kendinizden ödün verip tutamayacağınız sözler vermeyin. Bu psikolojik olarak size yük olacak ve mutsuz olmanıza sebep olacak. Yani mutluluk belki de bazı alışkanlıklarınızdan vazgeçmektir!

Mutsuzluğa inat mutlu olmak için yapabileceğiniz 13 şey - Sayfa 4

3. İnsanlara çok bağlanmayın Mutluluğunuzun sebebi bir başka insanın varlığı olmasın, kendinizle mutlu olmayı öğrenin. İnsanlarla iyi geçinmek tabii ki de sosyal yaşamın getirdiği bir yetenek, ama bir insana çok bağlanmamak, olur da o insan hayatınızdan çıkarsa sizin yıkılmamanıza sebep olur.