MUTLULUĞUN SIRRI: ANDA KAL!

Çağımızın en büyük hastalıklarından biri "anda kalamamak" 
   Hepimiz ya geçmiş olumsuzluklarla ya da gelecek kaygısıyla bütünleşmiş bir kısır günün içerisinde kayboluyoruz. Oysa ki hayat "anlardan" ibaret ve yaşadığımız an "şu an'.
    Bir süredir mutlu bir ömür nasıl yaşanır diye düşünüyorum ve yasanmışlığı çok , tecrübesi bol insanlarla da bunu konuşuyorum. Vardığım en önemli sonuç ; güzel anların  güzel anılar bıraktığı. Bunu fark ettiğindem beri , her anımı güzel kılmaya çalışıyorum.
   Harika çiçekler, güneşli bir gün, gülümseyerek size bakan bir çocuğun sizi mutlu etmesine izin verin. 
   Zaman zaman ben de kaçırıyorum anda kalmayı. Bu yüzden bir dövme yaptırdım ; bir saat var ve içinde rakkamlar yerine sadece : şu an" yazıyor. Her gözüm takıldığında aslında içinde bulunduğum anın ne kadar kıymetli olduğunu anımsıyorum.
   Yaşadığım her anın tadını çıkartıyorum ve geriye dönüp baktığımda bir çok zorlu sürecin bu yöntemle üstesinden başarılı geldiğimi gördüm.
    Geçen gün bir kitapta güzel bir söz okudum  , sizlerle de paylaşayım ; " bir ağacı dikmek için en doğru zaman 20 yıl önceydi, ancak en güzel ikinci zaman ; şu an"
   Gelin sizler de yeni bir için pozitif bakmaya ve anların tadını çıkartmaya duyan başlayın.
   Çok sevdiğim bir söz var; "tanrıyı güldürmek istiyorsanız ; ona planlarınızdan söz edin."
   Hayatta her şeyi en ince ayrıntısına kadar planlasanız da, her zaman farklı olasılıklar mevcut olacaktır ve geleceğini ne kadar kaydıyla yaklaşırsanız , o kadar sorunlu bir süreç içinde bulacaksınız.
   Ömür ; büyük, uzun planlar yapmak için çok kısa. Bu gün varız , beş dakika sonrası bile meçhhul.
   Hayat uzun ve bu yolculukta kaybetmek yok  , sadece deneyimlemek var.
    Sizi mutlu edeceğini düşünüyorsanız ; yaparken keyif aldığınız şeyleri deneyimlemekten korkmayın.
   Anlarda kalarak hayatı yaşamaya başladığınızda , siz de fark edeceksiniz ; aslında ilmek ilmek daha da güzelleştirdiğinizi yaşamınızı.
   Deneyimlerinizin bütünlüğü bu gün ki sizi yarattı ve yarın ki size büyük bir borcunuz var ; "geriye dönüp baktığınızda , iyi veya kötü tüm tecrübelerinizin keyif alarak yaşamış olmanın mutluluğu".
   Mutluluk daha fazla şeye sahip olmak değil daha aza ihtiyaç duymaktır.
   Yazımı Mevlana'nın bir sözüyle sonlandırmak istiyorum: " her şeyi bu kadar dert etme ey gönül, zira ne bu dertler kalıcı ne de bu ömür:.
   Mutlu anlar , mutlu anılar dilerim. 

 

Yorumlar