Anasayfa /  Foto Galeri

Mutasyonlu virüs bir ülkeye daha sıçradı! İşte koronavirüs mutasyonun görüldüğü ülkeler

İngiltere'de ortaya çıkan corona virüsü mutasyonu sonrası, ülkeler sınırlarını kapatıp uçuşları durdursa da virüsün yayılmasını engelleyemedi. Geçtiğimiz gün Türkiye'de de 15 kişide tespit edilen ve yüzde 70’e kadar daha fazla bulaşıcı olduğu belirtilen corona virüs mutasyonu, listeye İran'ın da eklenmesi ile bugüne kadar 36 ülkede tespit edilmiş oldu. İşte B.1.1.7 olarak adlandırılan corona virüsün yeni varyantının görüldüğü ülkeler...

Mutasyonlu virüs bir ülkeye daha sıçradı! İşte koronavirüs mutasyonun görüldüğü ülkeler - Sayfa 1

İNGİLTERE - İRLANDA
İngiltere, Eylül ayında corona virüsün yeni varyantını bildiren ilk ülke oldu.

Aralık ayında Sağlık Bakanı Matt Hancock, yeni varyantın "kontrolden çıktığını" söyledi. Hancock, hükümeti daha sıkı karantina tedbirleri almaya ve birçok ülkeye seyahat kısıtlaması getirmeye çağırdı.

İrlanda Başbakanı Micheal Martin Çarşamba günü televizyonda yaptığı bir konuşmada, ülkede corona virüsün yeni varyantının tahmin edilebilecek en kötü seviyede yayıldığını açıklarken herhangi bir rakam vermekten kaçındı.

Mutasyonlu virüs bir ülkeye daha sıçradı! İşte koronavirüs mutasyonun görüldüğü ülkeler - Sayfa 2

GÜRCİSTAN'A SIÇRADI
Gürcistan Hastalık Kontrol Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19'un mutasyona uğramış türünün 50 yaşın üstünde bir erkekte tespit edildiği belirtildi.

Hastanın birkaç gün önce yurt dışından Gürcistan'a giriş yaptığı kaydedilen açıklamada, aralık ayı sonunda 3 "şüpheli" hastadan numune alınarak laboratuvara gönderildiği ancak bunlardan sadece birinde mutasyona uğramış Kovid-19 vakasının görüldüğü ifade edildi. 

Açıklamada hastanın sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Mutasyonlu virüs bir ülkeye daha sıçradı! İşte koronavirüs mutasyonun görüldüğü ülkeler - Sayfa 3

YUNANİSTAN
Atina Akademisi Tıp ve Biyoteknolojik Araştırmalar Enstitüsünden yapılan açıklamada, ülkede Covid-19'un mutasyon geçirmiş versiyonuna ilişkin ilk vakaların tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, öğleden sonra İngiltere'den Atina'ya gelen 5 Yunan ve bir İngiliz vatandaşında Covid-19'un daha hızlı yayılan türünün tespit edildiği belirtildi.

Yetkililer, uçaktaki tüm yolcuların karantina oteline nakledildiğini söyleyerek, yarın yapılması beklenen Covid-19 Uzmanlar Komitesi toplantısında salgındaki güncel duruma ilişkin verilerin yanı sıra bu yeni vakaların da değerlendirileceğini dile getirdi.

Mutasyonlu virüs bir ülkeye daha sıçradı! İşte koronavirüs mutasyonun görüldüğü ülkeler - Sayfa 4

HOLLANDA - BELÇİKA
Hollanda, İngiltere'den sonra corona virüsün yeni varyantının bulduğunu açıklayan ilk Avrupa ülkelerinden biri oldu.

22 Aralık'ta Hollanda Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, yeni varyantın Amsterdam bölgesinde iki vakada bulunduğunu söyledi.

Afp’ye göre, Belçika’da Aralık başında en az dört kişide corona virüsün yeni varyantı tespit edildi.   

Belçika Sağlık Bakanlığı sözcüsü Yves Van Laethem, "Tespit edilen sayı çok değil ama daha fazla olması da imkansız değil" şeklinde konuştu.