Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Mustafa Şentop: Seviyesizce hakaretler ifade özgürlüğü değildir

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle TBMM'de çıkan kavga ile ilgili yaptığı açıklamada, "Seviyesizce hakaretler, ifade özgürlüğü değildir" dedi.

Abone ol
Abone ol 04 Mart 2020 18:38

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kavga çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlattı.

"SEVİYESİZCE HAKARETLER İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİLDİR"
Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Meclis Genel Kurulu'nda bugün yaşanan kavgaya ilişkin, "Seviyesizce hakaretler, ifade özgürlüğü değildir. Herkes hassasiyet içinde hareket etmelidir. Meclis çatısı altında herkes sorumluluğunun bilincinde olmalı. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin birliğini temsil eden seçilmiş Cumhurbaşkanı'na karşı basit, alelade hakaretlerin Meclis çatısı altında yeri yoktur. Bu bakımdan bu ifadelerle basın toplantısı yapan zatı kınıyorum. Bu, bir milletvekiline, siyasetçiye, sorumlu bir vatandaşa yakışmayacak bir tavırdır" ifadelerini kullandı.

"MİLLETİMİZ DE BUNDAN RAHATSIZDIR"
Şentop, "Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil, görüşlerini herkes ifade edebilir ama bunu hakaretlerle ortaya koymak parlamentoya da siyasetçilerimize de yakışmıyor. Milletimiz de bundan rahatsızdır" dedi.

Yorumlar