Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

Mustafa Cengiz yönetimi mali açıdan ibra edildi

Galatasaray'da Mustafa Cengiz'in 1. dönemi mali ve idari açıdan, 2. dönemi ise mali açıdan ibra edildi. 2. Cengiz döneminin idari açıdan ibra edilme oylaması sürüyor. .

Abone ol
Abone ol 23 Mart 2019 23:03

Mustafa Cengiz'in açıklamalarından bazı başlıklar şöyle:



"Gelirlerimizde yüzde 90 oranında artış sağladık ve giderlerimizde de yüzde 30 oranında düşüş sağladık."



BONSERVİS GELİRİ 230, ŞAMPİYONLAR LİGİ 202 VE GİŞE GELİRİ 170 MİLYON TL



"14 ay için 2 milyar 225 milyon tahsilat yaptık. Bonservis gelirlerinde de yükseldik. 230 milyon TL'lik bonservis ücreti kazandık. Şampiyonlar Ligi'nden 202 milyon TL, gişe gelirlerin 170 milyon TL gelir elde ettik."

"Ben çok zor bir zamanda göreve geldim. Eski başkanlarımızın hepsi ellerini taşın altına koydular ve Galatasarayımızı bu günlere getirdiler. Benden önceki tüm başkanlarıma ve sizlere bizleri bugünlere taşıdığınız için teşekkür ederim."

BİZE CEZA VEREBİLİRLERDİ



"Biz 4 yıllık yapılandırma anlaşmasını yaptıktan sonra UEFA içinde bir üst organ itiraz etti. Bu organ isteseydi bize ceza verebilirdi. Bir anlamda çok sıkı mücadele verdik."

GÖREVE GELDİKTEN 3 GÜN SONRA TRANSFER YASAĞINI KALDIRDIK



"Göreve geldikten sonra 3 gün içinde borçların bir kısmını ödedik ve transfer yasağını kaldırdık. Nagatomo ve Ndiaye'yi kadromuza kattık."



GULYABANİLER DEVREYE GİRDİ

"13.5 milyon euro'ya sattığımız Ndiaye'yi 750 bin euro'ya kiraladık. Aslında hiç para vermeyecektik ama gulyabaniler devreye girdi."

OZAN KORKUT'A TEPKİ

Galatasaray Kulübünün eski başkan adaylarından Ozan Korkut'un başkan Mustafa Cengiz ile ilgili sözlerine sarı-kırmızılı kulübün üyeleri tepki gösterdi.

Sarı-kırmızılı kulübün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen yıllık olağan mali genel kurul toplantısında konuşan Korkut, başkan Cengiz'i eleştirdi.

Korkut, Beşiktaş ve Fenerbahçe camialarından statlarla ilgili yapılan açıklamaları hatırlatarak, "Rakiplerimizin yöneticileri, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinin Türkiye'de kendi masraflarını kendileri karşılayarak, kendi imkanlarıyla statlarını yapan yegane kulüpler olduğu söyleminde bulundu. Dolaylı olarak Galatasaray Kulübünün devletimize yük olduğu ima edildi. İçeride bizlere aslan gibi kükreyen, dışarıda maalesef kedi gibi davranan başkanımızdan bu konuda bir cevap gelmedi." ifadelerini kullandı.

Salonda bulunan üyelerin tepki göstermesi üzerine Korkut, "Galatasaray'ın haklarının korunmasından bahsediyoruz. Herhangi bir saygısızlık amacıyla söylemedim. Eğer böyle anlayan varsa, Sayın Başkan da böyle anladıysa tabii ki özür dilerim. İma etmek istediğim yaralayıcı bir kelime değildi." diye konuştu.

MUSTAFA CENGİZ'İ TFF BAŞKANLIĞINA ADAY GÖSTERDİ

Ozan Korkut, konuşmasının sonunda Mustafa Cengiz'i Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı'na aday gösterdi.

Cengiz'in birleştirici bir vizyonu olduğunu aktaran Korkut, şunları kaydetti:

"Sizleri son derece seviyoruz. Söylemlerinizden Türk futboluna ve Türk sporuna daha fazla hizmet etmek istediğiniz kanaatindeyim. Belki Galatasaray bu manada yeterli kalmıyor. 'Türkiye Bankalar Birliğinin (TBB) ürettiği projenin fikir babası benim. Belki bu projeyi sunan TFF Başkanı ve TBB Başkanı bile en son duymuştur.' diyerek projenin fikir babası olduğunuzu söylediniz. 'Tüm Anadolu kulüplerini de kapsayacak şekilde görüşmeleri ben yürütüyorum.' dediniz. Bu birleştirici vizyonunuz ve spora bakışınız açısından benim teklifim; haziran ayında TFF başkanlık seçimi var, benim adayım sizsiniz. Herkesten fazlanız var eksiğiniz yok."

"Biz sportif olarak şampiyonuz. Bunu da taçlandırdık. Şampiyon olduk ve en yüksek gelir düzeyine ulaştık. Yıl sonu itibarıyla totalde artıdayız."

AVRUPA'DAN MEN EDİLME İHTİMALİMİZ KALMADI

"CAS'tan beklediğimiz yazı, dün resmi olarak geldi ve Avrupa'dan men edilme ihtimalimiz kalmadı."

MAYIS 2019'DA 1 MİLYAR TL GELİR ELDE EDECEĞİZ



"İnşallah Mayıs 2019'a geldiğimizde 1 milyar TL gelir elde edeceğiz. Sponsorluk konusundaki çalışmalar gece gündüz devam ediyor. Stadyumun isim hakkı 1.5 yıl sonra bitecek ama biz şimdiden çalışıyoruz."

"Biz bu işe gönüllü talip olduk. Kimsenin yerini kapmadık."

GALATASARAY'IN HEDEFİ DÜNYANIN TEPESİ

"Galatasaray'ın hedefi açık, dünyanın tepesi diyoruz. Belki bunu ben göremem. Buradaki kardeşlerimiz, torunlarımız görür belki. Ben de huzur içinde olurum, öbür dünyada."

"Benim en yakın arkadaşlarım liseli. Bana kim liseliyim dese hep öne aldım. Dostlukta öne aldım."

AY SONUNA KADAR 71 MİLYON TL BULMAM LAZIM

"Benim 31'ine kadar 71 milyon TL bulmam lazım. Şu an en iyi durumda olan kulübüz. Tersi olsa açıklarız."

"Ben liseci demekten bile kaçındım. Liseci demek bir süre sonra liseliye dönüyor. Burada liseli kavgası çıkacaktı. Kim ki bunu ateşliyor, inan edin Galatasaray'a zarar veriyor."

"Kulüpler Birliği toplantısına gitmedim. Ben özür falan da beklemiyorum. Ali Dürüst'ün istifasını ve dönüşünü bize yüklediler."

"Ada ile çok uğraşıyoruz. 6. davayı açtık."

KİMSE TEKNİK DİREKTÖRÜME SERSERİ DİYEMEZ

"Kimse benim teknik direktörüme sokak serserisi diyemez, onun diyen en büyük serseridir!"

Galatasaray Kulübü Yıllık Olağan Mali Genel Kurulu'nda eski başkan Dursun Özbek'in 23 günlük dönemi idari ve mali yönden ibra edildi.

Galatasaray'da Mustafa Cengiz'in 1. dönemi mali ve idari açıdan, 2. dönemi ise mali açıdan ibra edildi.

.


Yorumlar