Anasayfa /  Foto Galeri

Müslüm filminin senaristi Hakan Günday'dan proje hakkında açıklamalar!

Müslüm filminin senaristi Hakan Günday'dan proje hakkında açıklamalar! - Sayfa 1

Vizyondaki gişe başarısıyla gündemde olan Müslüm Gürses'in hayatının anlatıldığı Müslüm filminin senaristi Hakan Günday, projeye dair açıklamalarda bulundu. "Benim açımdan böyle bir kişiyi, böylesine sanatında özgün, kar tanesi gibi biricik olan birini tanıma fırsatı verdiği için çok olağanüstü öğretici bir süreç" diyen Günday, "Müslüm Gürses bu denli farklı kesimlerce dinlenmiş ve sevilmiş tek örnek. Böylesi dönüşümler çok nadirdir..." ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz hafta vizyona giren ve 600 bin kişi ile açılış rakamına imza atan Müslüm Gürses'in hayatını anlatıldığı Müslüm'ün senaristi Hakan Günday filme dair Diken'e açıklamalarda bulundu. Günday şu ifadeleri dile getirdi: "Müslüm Gürses’in hayatını anlatmaya çalışmak benim için her şeyden önce çok öğretici bir süreçti. Sorunlarla başa çıkma, yaşadığı acılarla başa çıkma biçimini gördükçe böyle bir insanı tanımanın etkisi altında kalıyorsunuz aynı zamanda. Çünkü alışık olduğunuz bir yaradılış değil."

Müslüm filminin senaristi Hakan Günday'dan proje hakkında açıklamalar! - Sayfa 2

"Alışık olduğunuz şey 'Hayat bana bir darbe vurursa ilk fırsatta ben onun iki katını vurmaya hazırım' refleksidir. Alışılmadık olan, burada gördüğümüz, hayatın bütün zorluklarına göğüs geren biri."

Müslüm filminin senaristi Hakan Günday'dan proje hakkında açıklamalar! - Sayfa 3

"Bütün bu büyük acıların karşısında, her acıdan daha da olgunlaşarak, daha da büyüyerek çıkan bir insandan bahsediyoruz. Benim açımdan böyle bir kişiyi, böylesine sanatında özgün, kar tanesi gibi biricik olan birini tanıma fırsatı verdiği için çok olağanüstü öğretici bir süreç."

Müslüm filminin senaristi Hakan Günday'dan proje hakkında açıklamalar! - Sayfa 4

"Kimliğinizden, ten renginizden, inançlarınızdan ötürü önyargılarla boğuşarak yaşadığınız bir toplumda biri çıkıp sizi olduğunuz gibi kabul ediyorsa ona çok rahat 'Baba' diyebilirsiniz. Onun yanında kendiniz olabilirsiniz. Yanında kendiniz olabildiğiniz insan sizin ailenizdir. "