Anasayfa /  Foto Galeri

Müşerref Akay kimdir kaç yaşında? Müşerref Akay hayatı ve kariyeri...

Müşerref Akay hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler araştırma konusu oldu. Alişan ile Hayata Gülümse programının konuklarından biri olan usta sanatçı Müşerref Akay, günün hakkında en çok arama yapılan isimlerinin başında geliyor. Pek, büyük bir merakla araştırılan ünlü sanatçı Müşerref Akay kimdir, kaç yaşında, nereli?

Müşerref Akay kimdir kaç yaşında? Müşerref Akay hayatı ve kariyeri... - Sayfa 1

Ünlü sanatçı Müşerref Akay, bugün gündem oldu. Katıldığı programda samimi açıklamalarda bulunan Akay ile ilgili merak edilen bilgileri bir araya getirdik...

Müşerref Akay kimdir kaç yaşında? Müşerref Akay hayatı ve kariyeri... - Sayfa 2

MÜŞERREF AKAY KİMDİR?

Müşerref Akay, 1952 yılında dünyaya geldi. Eski eşi Mahmut Tezcan’ın yardımıyla şöhrete kavuşmuş bir Türk sanat müziği şarkıcısıdır. Çerkez kökenlidir ve aslen Balıkesirlidir. Akay, 14 yaşında Hürriyet Gazetesi'nin açtığı ses yarışmasına katıldı. Aynı yarışmaya Selami Şahin de katıldı, orada onunla tanışıp iyi arkadaş oldu.

Müşerref Akay kimdir kaç yaşında? Müşerref Akay hayatı ve kariyeri... - Sayfa 3

1971 yılında Yılmaz Güney'in 'Baba' filmiyle Sinema oyunculuğuna başladı. 1983 yılında Mahmut Tezcan yapımcılığında yapılan “Türkiyem” filminde başrolde oynadı. O yıllarda “Türkiyem” şarkısı ortalığı kasıp kavurdu, onun tanınmasını sağladı.

Müşerref Akay kimdir kaç yaşında? Müşerref Akay hayatı ve kariyeri... - Sayfa 4

1984 yılında başrolünde Yılmaz Güney’in olduğu “O'na Çirkin Kral Derlerdi” sinema filminde Müşerref Akay da rol aldı. Müşerref Akay'ın başından dört evlilik geçti. İşte, sanatçının evlilikleri: