Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Murat Ongun görevden mi alındı? İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'un görevden alınıp İBB Sözcülüğü biriminin kaldırıldığı iddiaları sosyal medyanın gündemine oturdu. Cumhuriyet'in İBB kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Murat Ongun'un görevlerine devam ettiği sadece İBB Sözcülüğü biriminin kaldırıldığı belirtildi.

Abone ol
Abone ol 18 Mayıs 2022 10:24

Ongun kamuoyunda gündem olan fotoğraf için "Biz bu tartışmaları önemsemiyoruz. Bu eleştiriler 200-300 kişinin kendi arasındaki yorumları, eleştirileridir" ifadelerini kullanırken "Nagehan Alçı o bölgede çok seviliyor. Biz fotoğrafın bütününe bakıyoruz" demişti. 

SÖZCÜLÜK KALDIRILDI; GÖREVE DEVAM
Bu ifadelerinden sonra bu akşam saatlerinde TELE1'in kulis haberine göre, İBB Sözcüsü olarak görev yapan Murat Ongun'un görevden alındığı ve İBB Sözcülüğü biriminin kapatıldığı iddia edildi. 

Cumhuriyet'in İBB kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Murat Ongun'un halen Medya A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı olarak görev yaptığı bildirildi. İBB Sözcülüğü için resmi kurum olmadığını bildiren kaynaklar ise bu birimin kaldırıldığını dile getirdi. 

Ongun'un bütün görevlerine devam edeceği sadece İBB Sözcülüğü biriminin kaldırıldığı bildirildi. 

Haberler üzerine Cumhuriyet, Murat Ongun'a ulaşmaya çalıştı. Ancak Ongun'un telefonuna ulaşılamadığı görüldü.

YARIN AÇIKLAMA YAPMASI BEKLENİYOR
Ekrem İmamoğlu'nun yarın (18 Mayıs) Florya Atatürk Kent Ormanı'na gerçekleştireceği inceleme ziyaretinden sonra açıklama yapması bekleniyor.

Yorumlar