Anasayfa /  Foto Galeri

Mülteci çocuk kuklası "Emel" yolculuğunu tamamladı

Mülteci sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlayan çocuk kuklası Emel, 8 bin kilometrelik yolculuğunun son durağı olan Manchester'a ulaştı.

Mülteci çocuk kuklası "Emel" yolculuğunu tamamladı - Sayfa 1

Suriyeli mülteci bir kız çocuğunu temsil eden kukla "Emel", İngiltere'nin Manchester kentine ulaşarak 8 bin kilometrelik yolculuğunu tamamladı. Mültecilerin sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlayan "Yürüyüş" adlı etkinlik kapsamında gerçekleştirilen Emel'in yolculuğu Gaziantep'ten başlayarak Manchester'da son buldu.

Mülteci çocuk kuklası "Emel" yolculuğunu tamamladı - Sayfa 2

3,5 metre boyundaki dev kukla "Küçük Emel", Türkiye, Yunanistan, İtalya, Almanya, Fransa gibi ülkelerden geçerek toplamda 12 haftalık bir yolculuk tamamladı.

Mülteci çocuk kuklası "Emel" yolculuğunu tamamladı - Sayfa 3

"Yürüyüş" adlı etkinliğin son durağı olan Manchester'da halk, Suriyeli "Küçük Emel'i" içtenlikle karşıladı. Yerel saatle 19:00'da Manchester şehir merkezinden Castlefield Bowl'daki etkinlik alanına varan Emel içiAn Manchester halkı büyük ilgi gösterdi.

Mülteci çocuk kuklası "Emel" yolculuğunu tamamladı - Sayfa 4

Yüzlerce kişi "yürüyüş'ün" son noktası olan Castlefield Bowl'da Emel'i beklerken etkinlik alanındaki dev ekranda Türkiye başta olmak üzere Emel'in daha önceki yolculuğundan görüntüler yayınlandı.