Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Muhteşem Dev Açılışa Az Zaman Kaldı! Yeni Havaalanında Bugün Bir İlk Gerçekleşti

Türk Hava Yolları çalışanları gerçek yolcu gibi hareket yaptı, bagajlarıyla havalimanının bankolarında kuyruğa girip yapılacak işlemlerin tatbikatını gerçekleştirdi. Aksaklıklar not alırken, ilk tecrübe tam not aldı.

Abone ol
Abone ol 27 Eylül 2018 15:38

Başkan Erdoğan İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim'de açılacağını söylemesinden sonra havalimanında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

Yeni Havalimanı'nda ilk defa yolcu testi yapıldı. Türk Hava Yolları'nın büyük taşınmayı yapılacak ekibi, sabah valizlerini alıp yeni havaalanına geldiler. 

Yolcu kabul bankolarının önünde ellerinde valizleri ile kuyruğa giren THY ekibi, İGA tarafından kullanıma alınan bilgi işlem alt yapısını test etti.

THY çalışanları ilk önce yolcu gibi bankoların önünde kuyruk oluşturdu, yolcu kayıt kabul işlemlerini yine THY personeli yaptı. TK 6902 ve TK 6904 sefer kodları verilen uçuşun bilgileri, bilgisayar ekranları ve uçuş bilgi panolarına yansıtıldı. 

Bagaj gönderme sistemleri de test yapıldı. Kontuvarlar çalıştırıldı. Yaşanan sıkıntıları tek tek rapor altına alan Türk Hava Yolları ekibi, ilk günkü çalışmadan tam not verdi.

İlk yolcu testi de fotoğraf karalerine yansıdı. Fotoğraflarda THY çalışanları valizleriyle bankolar önünde kuyruk oluşturması ve bagaj teslimi yapmaları görülüyor. 


Yorumlar